Van grijs naar blauw

WP_20150729_002Toen we aan het einde van 2012 besloten dat het wat ons betreft schluss was met het (relatief dure) diesel rijden en we bij ons eigen merk goed terecht konden voor een compacte zuinigheidskoning met alles er op en aan besloten we nog maar eens voor een nieuwe auto te gaan. De aanbieding waar we voor vielen was echt compleet, bedenk het en het zat op de kleine zilvergrijs metallic gekleurde flitser en de inruilprijs voor de Turbodiesel die we terug brachten als deelbetaling was meer dan mooi. Ik schreef er indertijd al het e.e.a. over. Begin 2013 stapten we dus in de nieuwe flitser en genoten van het comfort en de luxe. Maar ook van de relatief mooie verbruikscijfers. Een ding bleek echter wel een nadeel, de wagen was driedeurs en dat hield in dat zij die mee wilden (of moesten) rijden achterin plaats moesten nemen via een soort slangenbeweging langs de naar voren geklapte voorstoelen. Maar ja, wie betaalt mag het zeggen, dus graag geen gezeur…. De kleine zilveren auto met het bekende logo van de vliegende pijl op zijn neus en achterklep deed alles vanaf de eerste rit zonder een moment van gezeur.

WP_000442Hij bracht ons naar Duitse en Nederlandse bestemmingen, kon meer dan goed mee op de snelwegen, had door zijn verlaagde onderstel wel veel last van al te hoge verkeersdrempels en hield niet zo van de stad. Opmerkelijk als je bedenkt dat het concept juist uitgaat van dat soort gebruik. Hoe dan ook, al snel reed er in de vriendenkring om ons heen een tweede en daarna derde exemplaar in de rondte. Goed voorbeeld doet volgen en zo. Intussen zijn er van dit drielingmodel (niet meteen het zelfde merk) vijf in onze brede kring in omloop. Onze zilveren vriend was op enig moment de 50.000 km’s voorbij. In ruim 2 jaar best veel. Dat was ook indertijd de bedoeling niet. De garantietermijn was intussen verlengd, daar zat het hem niet, maar al dat gerij komt de (voor)banden niet ten goede. En die stonden op de nominatie vernieuwd te moeten worden. Omdat ook bevriende merkrijders (wel loyaal aan ons merk…) na een flinke kilometrage overstapten van een driedeurs op een vijfdeurs-versie kwam die gedachte ook bij ons boven.

I will survive!!!

De zilveren flitser in zwaar weer….

Drie deuren bleek(f) toch een beperking, vijf deuren waren we al die jaren daarvoor gewend geweest. En toen kwam die aanbieding van de dealer in Rouveen. ‘Kom langs en geniet van meer dan hoge inruilwaarde’’ etc. Het bezoek wat wij brachten aan die actieve dealer vlakbij Zwolle was vruchtbaar. Zo scherp als zij zelf schreven te zullen zijn konden ze met ons niet door de bocht. Logisch, immers, er was meer met de compacte Tsjech gereden dan zij hadden ingeschat. Maar de prijs die uiteindelijk op tafel moest voor een vergelijkbaar luxe en erg fraaie zuinigheidskoning met vijf deurtjes was zodanig aantrekkelijk dat we overstag gingen. Onlangs opgehaald. Nieuw, zuinig, ruim en met een andere kleur. Blauw metallic. Wennen, ik geef het toe. Maar dat is bij alles zo wat je nieuw haalt. Voorlopig kunnen we er weer even tegen. Nieuw is leuk, het ruikt lekker en heeft weer wat aangepaste zaken die net weer slimmer zijn dan bij de vorige nog het geval was. Maar missen doen we die wel. Want een heerlijke auto met een hoop mee. Maar dat schrijf ik vast over een jaar of wat ook over deze blauwe…..

8 thoughts on “Van grijs naar blauw

  • Ik benut de NS een paar maal per jaar. Voor de lol. Maar het is vrij ingewikkeld om het o.v. echt voor dagelijks gebruik in te schalen als ik mijn woonstek er bij betrek. Overstappen en vertraging, maar ook de tarieven zijn een aardige handicap….

   Like

 1. Inderdaad, drie deurs is lastiger naarmate je (én je meerijder) ouder wordt .
  Wij begrepen dat al jaren geleden en hoewel er vaak een flink prijskaartje aan hangt is het tóch veel comfortabeler om 5 deurs te rijden.
  En zeker niét alleen om meerijders een comfortabele instap te geven. Vergeet het boodschappen doen niet waarbij het vaak makkelijker is de boodschappen gewoon om de achterbank in te laden, ook het meenemen van rolstoel en/of rollator is een fluitje van een cent zonder je hele achterzooi overhoop te moeten gooien.
  Ik liet in een filmpje al eens zien hoe makkelijk ik de rolstoel van vriendin Marion op de achterbank kieper.
  Heel veel plezier met je nieuwe flitser en vele veilige kilometers!

  Like

  • Gek genoeg was het nooit bij het boodschappen doen of tijdens tripjes dat we die deuren misten. Wel als we mensen moesten vervoeren. Mijn schoonmama is op leeftijd en die meenemen was ineens een hele klus. In de nieuwe ‘blauwe engel’ stapt ze kwiek in en uit. Daarbij heeft de nieuweling nu aan beiden kanten in hoogte verstelbare stoelen voorin (voorheen alleen links) en dat scheelt veel in de beleving van zitten en in/uitstappen heb ik gemerkt. De auto is intussen zijn eerste 1000km voorbij….

   Like

   • Allemaal heel herkenbaar, onze eerste 5 deurs kwam er ook voor schoonmama die liefst achterin zat.
    Onze suus heeft ook die twee verstelbare stoelen voor, héérlijk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.