Frustro

Honda Accord 2001Zit je gewoon in je flitsertje, geef je keurig netjes richting aan, sorteert voor, in een rijtje van drie auto’s komt er ineens een malloot in een zwarte Honda aangescheurd, trekt zich niks aan van de verkeersregels en wil zich op het laatste moment even voor mijn tamelijk bescheiden uitziende maar nog altijd aardig nieuwe zilveren spaarbezit wurmen. Maar ja, een beetje Meninggever geeft weliswaar wel zijn mening, in het verkeer zelden toe. Dus dat ging niet lukken en de man achter mij deed mee in het spel. Toch wrong de Honda-frustro zich achter mij  in de afbuigende stroom auto’s en begon daarna met een soort operette de op mij indruk zou moeten maken. Toeteren, vingers omhoog, vloekend, tierend. Hij was kennelijk opgefokt of boos, geen idee, ik kon me er niet zo over opwinden. Wie zich niet aan de regels houdt moet maar voelen. Maar eenmaal rijdend richting de bestemming waar wij heen wilden zette de Hondarijder in op intimideren. Met een leasebakkie kan je altijd dingen doen die ik zou kunnen zien als asociaal, mallotig, gevaarlijk of onzinnig. Kennelijk moest de man ergens heen waarbij andere weggebruikers slechts rijdende chicanes waren die het hem moeilijk maakten zijn ego te bevredigen. Ik hield hem in de smiezen, je weet maar nooit wat zo’n gek achter het stuur voor je in petto heeft. En ik heb al eens eerder uitgedeeld! Dit soort evenementen zijn vaker mijn deel geweest want ik heb een ingebakken afkeer van asociaal weggedrag.

Traffic lights - 1 Ook al reed ik vroeger zelf ook wel eens op het randje, ik had wel in de gaten dat het soms ‘echt niet kan’. De Honda-malloot hield het relatief kort vol. Tot mijn stomme verbazing stopte hij bij een op geel staand verkeerslicht. Waar ik gewoon doorheen reed. Kennelijk was zijn haa(s)t ineens weggezakt. Ik bleef wel aan hem denken. Zou hij nu net als ik een verhaal dichten op zijn Facebookpagina, of zou hij zich toch schamen voor zijn onbezonnen acties? Ik zelf had geen last van negatieve opwinding, drift of zelf woede. Dat is wel eens anders geweest, ik wilde het nog wel eens  verbaal of fysiek uitvechten met dit soort mafkezen. Word ik dan toch ouder mensen? Het zou zo maar kunnen…..

5 thoughts on “Frustro

 1. Als we werken en dus naar Scheveningen moeten rijden doen we dat door hartje Den Haag.
  Dat ga ik jou dan maar afraden want dan ben de je héle rit bezig met dit soort malloten.
  Ik kijk bij voorkeur slechts naar “wat ik kan en wat er mogelijk is” en kijk zowel voor als achter me “wat er op de weg zit” onze Suus en haar (on) mogelijkheden ken ik goed en die benut ik, soms ten nadele van zo’n malloot maar altijd met de intentie onszelf én Suus veilig over te krijgen, meer houdt me niet bezig.

  Like

  • Het maakt veel uit in wat voor auto je rijdt om dit soort mafkezen van je af te schudden. Indertijd bleken de enorme Amerikaanse auto’s waar ik een tijdje mee reed zeer afdoende. Ook de grotere Skoda Octavia’s en zo bleken aardig indrukwekkend. Hoe compacter de auto, hoe eenvoudiger het lijkt om die even van de weg te drukken. En dit soort frustro-malloten heeft daar een handje van. Alleen…buiten de waard gerekend…

   Like

   • Ja, dat heb ik ook heel sterk gemerkt toen ik in mijn Peugeot 205 ging rijden ipv de oude Rover.

    Like

 2. Tja, nu kan je begrijpen waarom ik niet meer zelf met de wagen rijd. Vroeger was dat mijn lust en mijn leven, ik zou het stuur nooit afgegeven hebben, auto rijden was voor mij een ontspanning. Maar je ontmoet zulke malloten zoals jij hierboven beschrijft meer en meer op de weg en daardoor ben ik heel onzeker geworden. Op de brommer heb je er minder last van omdat je het fietspad mag gebruiken, in België toch. Hoewel… fietsers kunnen soms ook agressief zijn, maar die kunnen minder brokken maken hihi. Fijne dag nog Leo!

  Like

  • Het verkeer is ook steeds drukker geworden en het aantal mensen dat kennelijk met de hakken over de sloot slaagt voor dat roze rijbewijskaartje is ook groot. Mentaal worden er weinigen onderzocht, wat toch een zeker risico op ontsporing in zich herbergt….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.