Kantjil

Voor wie in het centrum van onze stad Amsterdam lekker uitheems wil eten is de keur aan restaurants meer dan groot. Ik beschreef er eerder al eens een paar via mijn meningblog. Dit keer neem ik u tekstueel mee naar de Spuistraat 291/293 waar het Indonesische restaurant Kantil en de Tijger te vinden is. Wij kenden het adres van eerdere bezoeken en waren er dan altijd behoorlijk tevreden over het gebodene. Van de 96 Indonesische restaurants in de hoofdstad geeft TripAdvisor dit adres de 19e plek en dat is bepaald niet verkeerd. Wij kwamen met ons gezelschap binnen na een fikse stadswandeling (20.000 stappen) dus de trek was groot. Kom je hier aan het juist adres. De ontvangst was zeer klantvriendelijk, de tafel wat bescheiden van omvang maar voor wat wij aan lekker eten kozen was dat prima.

De keuze aan indo-gerechten is uitstekend, de drankjes betaalbaar en alles wat je bestelt staat snel op tafel. Drie van ons kozen Nasi Rames en dat serveert men op een grote schotel met een brede sortering aan lekkere gerechten daarop. Nadeel is dan wel dat je na de helft ervan te hebben verorberd toch ontdekt dat de rest snel is afgekoeld. Dat is even minder. Om ons heen zaten overigens veel landsaarden te smullen, Nederlands wordt er bijna niet gesproken onder de gasten, maar dat heeft veel van doen met de locatie. Het restaurant zelf is wat ouderwets ingericht, de helft van de beschikbare tafels was bij dit bezoek afgeschermd zodat je daar niet kon zitten. Personeel is uiterst vriendelijk en snel. Toiletbezoek leverde een voldoende op qua zichtbare hygiene en comfort. En dan de prijs. Alles bij mekaar bleven we met vier mensen onder de 100 Euro. Prijs/kwaliteitsverhouding prima in orde dus. En als je zoals wij liefhebber bent van deze gerechten zit je hier prima-de luxe. Een dikke 9 is de score voor Kantil en de Tijger…(beelden: prive)

10 thoughts on “Kantjil

 1. Dat is qua prijs inderdaad goed te doen, meestal zijn bij dat soort gelegenheden dan nog de drankjes de hoogste kostenpost. Toch zijn ook de prijzen in de Chinees/Indische restaurants behoorlijk gestegen, zelfs bij de afhaal.

  Like

   • Nou niet meer zo voordelig is een understatement . Aan het begin van ons huwelijk haalde je een eenvoudige portie voor FL 2,50 en daar kon je ruim samen van eten dus iets meer dan een Euro. Het goedkoopste dat je nu kunt afhalen loopt al aardig naar 10 Euro.

    Like

   • Wij zagen bij onze buurt-Chinees de tarieven voor een Maandmenu in een paar jaar oplopen van 14 naar 24 euro. En dan krijg je ook nog minder geleverd…Vroeger aten politiemensen daar regelmatig, nu komt er geen kip meer… Zegt alles…

    Like

 2. Wanneer je met vier personen goed en lekker gegeten hebt is het niet duur.
  Nu maar hopen dat het uitbater dit volhoudt. We maakten nogal eens mee dat de kwaliteit van deze restaurants een goed begin maakten en dan langzamerhand achteruit gingen.
  Jammer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.