Prikdiscussies..

Als ik dit schrijf zijn de besmettingscijfers voor dat verrekte Chinese virus spectaculair flink aan het stijgen.

Met name jongeren zorgen voor ongebreidelde groei van de getallen. Eenmaal een vinger gekregen van de overheid pakken zij (logisch) de hele hand, en maken zich uit de voeten richting feeststranden hier of over de grens. Bij terugkomst blijkt dat zij net als bij SOA’s en andere ziekten, de nodige magneetwerking uitoefenden op hen die besmettingen bij zich droegen en met wie dat feesten en meer zo leuk leek. Dat er dan ook een Deltavariant wordt opgevoerd als soort van secondenlijm om ongevaccineerden flink te pesten is pure pech. Pech is ook dat zoveel mensen niet wensen te worden gevaccineerd dan wel zo angstig zijn voor de vaccins dat ze daarvoor hele Facebook/Twitter/Instagramgroepen aanmaken waar je nog iets kunt leren op het gebied van amateur-virologie.

Ik heb er theoretische verhalen gelezen van mensen die menen dat elk shot tegen COVID-19 ons lijf voorziet van veranderd DNA waardoor we los van een grote talenknobbel op termijn ineens spruitjes uit de oren zullen zien groeien. Anderen weten zeker dat met die prikken ook piepkleine probes in ons lijf worden gespoten die allerlei zaken over ons gedrag en medische situatie doorgeven aan de overheid. Ook het magnetisme van sommige prikken leek een eigen leven te leiden. Wetenschappelijk is hiervan weinig tot niets te bewijzen, maar binnen de antivaxxers werken die verhalen als de bijbel of koran voor de gelovigen. Erger is nog dat men hen die wel worden gevaccineerd bespot, uitmaakt voor alles wat mooi of lelijk is en zeker weet dat de ongevaccineerden langer zullen leven. Tja. Over dat gif en zo meer toch even een paar zinnen. Juist die mensen die geen vaccinaties wensen zitten in de hoek waar chips en kaasblokjes samen met bier hun weg naar overbemeten buiken en magen weten te vinden. Veelal wordt er gerookt, onveilig seks bedreven, te hard gereden, liefst op de motor zonder pak of helm, men eet te veel suiker, zout, vet, beweegt slechts van en naar de keuken, leeft van een uitkering en vindt de zon een prima bron om de hele dag in te liggen zonder anti-bruiningscreme.

Want ook dat is in veel gevallen gif. Ik overdrijf wellicht iets, ik weet het, en er zijn vast mensen die vanuit geloofsoverwegingen of omdat het zo is dat ze buitengewoon angstig zijn voor prikken, ik ben er ook zo een, niet uitkijken naar dat vaccineren. Maar dat verrekte virus zoekt nu net die mensen graag op en doet hen het gevaar extra breed verspreiden. Die jongeren worden overigens zelf zelden echt ziek, de ouderen met wie ze in contact komen des te meer. En echt, de besmetting is heel snel voor elkaar te brengen. Zouden we dat virus wel serieus nemen wanneer we allemaal onder de groene bulten zouden komen zitten als we besmet werden? Vast! Nu weigert zo’n 30% om allerlei redenen hierboven genoemd, de beschermende prik. Een deel in bepaalde hoeken van de samenleving. Het zij zo. Maar mekker dan ook niet als je ziek wordt en ineens aan allerlei slangen en infusen komt te liggen op de IC. Eigen schuld dikke bult. Verder is het mij goed. Mits ik maar geen gemiauw aan moet blijven horen over mijn beslissing om wel (zelfs twee keer) gevaccineerd te zijn. Het voelde voor mij aan als een soort bevrijding. Weer meer kunnen doen zonder me constant zorgen te hoeven maken. Dat alleen al…… Maar ook dat ik net een beetje bijdraag aan het niet meer overbrengen van dat virus. Dat was me die twee prikken wel waard…(Beelden: Archief)

18 thoughts on “Prikdiscussies..

  • Zij die het hardste schreeuwen krijgen veelal de meeste aandacht. Zie je bij veel discussies over grote onderwerpen. Ik geloof veelal de feiten en laat me dan wat minder opjagen door de meningen van hen die een bepaalde agenda nastreven. En die feiten spreken voor zich. Huidige besmetting tot echt voor 80% bij hen die niet vaccineerden….Zelfs Katja Schuurman geeft nu toe dat zij fout zat vorig jaar. Maar daarvoor moest ze wel besmet en ziek worden…

   Like

 1. Dat rijtje met bijwerkingen wordt inderdaad langer en langer.

  Vervelend genoeg kun je na twee vaccinaties toch nog besmet worden.
  En kun je ook het virus doorgeven aan anderen.

  Respect voor alle medewerkers in de Zorg die harder moeten werken.
  En medeleven voor familie, vrienden en bekenden die doodzieken en overledenen in hun omgeving hebben.

  Zin en onzin scheiden blijft lastig met deze pandemie!

  Mooie blogpost!

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Dat je het virus gevaccineerd door kunt geven is al vanaf het begin van de mogelijkheid tot…. bekend gemaakt. Vandaar dat men aanvullende maatregelen handhaaft. In D moet je met een medisch goedgekeurd mondkapje winkels of openbare ruimten betreden. Afstand houden, en waar mogelijk lijf/lijf contact mijden. Ben je gevaccineerd is ziek worden tot de IC er op volgt zeldzaam. Vandaag nog bevestiging gezien uit medische kring en door de NOS naar buiten gebracht. Het zijn de ongevaccineerden die nu de ziekenhuizen en IC’s weer bevolken in meerderheid…

   Like

 2. Nou ik zie niet iedere weigeraar als iemand die ze niet helemaal op een rijtje heeft. Er zijn wel degelijk behoorlijk redenen om er goed over na te denken,( mijn dochter had bijv. een lelijke allergische reactie die bij herhaling kwaad kan) Het is er zó snel doorgedrukt dat er véél te weinig bekend is over bijwerkingen en gevolgen. Ook té veel zwart/wit over áls je ziekte krijgt…. komt op z’n minst op IC of gaat dood als je “oud bent” en merk je er weinig van als je jong bent. Het ligt allemaal best een stuk genuanceerder. Na mijn afhankelijk afwachtende houding ten opzichte van het vaccin heb ik dan 1 prik gehaald nadat ik de ziekte , zo goed als fluitend, doormaakte. De gelegenheid om prik 2 achterwege te kunnen laten gaf de doorslag. En ja ik bén oud en heb licht copd maar ben niet echt ziek geweest. Ben er zelf achterheen gegaan om met bloedonderzoek aan te kunnen tonen dát ik antistoffen heb want dát wordt niet nagegaan, daardoor krijgen veel jongere mensen die ongemerkt de ziekte doormaken een 2de prik die niet nodig is en beter gebruikt kan worden. Voor mij voelde het zeker niét als bevrijding want zoveel verandert er niet door de prik. Las dat 80 % van de ziekenhuisgevallen niét gevaccineerd is… dat betekent dan toch dat er 20% ligt met de ziekte die wél gevaccineerd is.
  Bovendien vind ik het nogal onbehaaglijk dat onze natuurlijke weerstand zo ondermijnt wordt. Ik weigerde al jaren de griep prik om dezelfde reden. Maar ik goed ik héb dus die ene prik gehaald maar blij ben ik er niet van geworden.

  Like

   • Uiteraard is medeleven op z’n plaats met die slachtoffers, én met de nabestaanden van mensen die stierven omdat ze niet tijdig behandeld konden worden aan andere ziektes ,of als gevolg van bijwerkingen van de vaccinatie.

    Like

   • Als je de kaart van de GGD bekijkt en de donkerrode spots ziet per plaats of streek laat dat genoeg zien over hoe de weigeraars veelal verdeeld zijn en waar dan ook de besmettingen het grootst zijn. Zeker nu, na de door Rutte en C.s. gegeven vrijheden is duidelijk dat er heel wat raak gerommeld wordt/is.

    Like

  • De mensen die het kregen uit mijn (in)directe omgeving laten zien dat dit geen verkoudheid of griepje is. Een N=1 geval daarvan is een jong iemand die totaal uitgeput op de bank ligt en daarvoor buitengewoon actief was in van alles. Mijn buurman, altijd lopend en fietsend voordien, kreeg COVID en raakte totaal van de leg. Is nog steeds aan het herstellen. Zijn echtgenote kreeg het ook, had nauwelijks last. Dat er uitzonderingen zijn op het gemiddelde totaal is natuurlijk waar. Maar de grote meerderheid kent geen problemen na vaccinatie. Maar is dat ook niet zo met allerlei andere geneesmiddelen? Allergische reacties zijn op dat punt van alle tijden. Mij gaat het meer om alle complotwappies die van alles en nog wat bedenken dat wetenschappelijk niet te bewijzen valt. Zoals ik ook altijd zie bij die klimaatgekkies. Geen bewijzen, weinig feiten, maar vooral aannames en dan maar oreren en op straat schreeuwen. Overigens ben ik van mening dat iedereen zijn eigen lijf zelf moet beheren. IK nam ook nooit een griepprik, maar in dit geval ging zelfs ik over stag…En heb er totaal geen last van gehad.

   Like

   • Je hebt inderdaad je eigen verantwoording . Ondanks dat ik dus wel die enen benodigde prik haalde vind ik nog steeds dat men te onzorgvuldig te werk ging met vrijgeven. En men had meer moeten kijken naar natuurlijk verkregen antistoffen.

    Like

 3. Mij verlies je helaas als je een groep mensen over 1 kam gaat scheren. Ik blijf bij mijn standpunt dat het gevolg van zowel niet als wel vaccineren voor onszelf is. Voorlopig hou ik in 1,5 meter afstand dàt werkt namelijk.

  Like

  • Het is opmerkelijk dat zij die niet willen vaccineren juist hen die dat wel doen zo snel over een kam scheren. Dat je zelfs gevaccineerd regels naleeft, waar nodig zelfs nog wat strenger omdat de lokale overheid (Duitsland) dat van je vraagt, lijkt me logisch. Maar vaccineren is wel een ‘way-out’ voor deze pandemie die maar blijft rond gaan…

   Like

 4. Ik wil heel graag die derde prik. Jammer dat overheid de beslissing daarover nu uitstelt tot de herfst waar dat eerst september was. Vaccineren zou verplicht moeten zijn. Voor iedereen. Mensen bescherm toch jezelf en je medemens. Waar is de compassie, de saamhorigheid?

  Like

  • Het wonderlijke is en blijft dat men zoveel argumenten gebruikt tegen vaccinaties, terwijl men over andere zaken heel gemakkelijk lijt te denken….Maar geldt dat ook niet voor SOA’s?? Ook daar zie je dat men bescherming vaak minder belangrijk vindt dan de risico’s op complicaties of erger bij zo’n aandoening…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.