Het!

Het zal niet lang meer duren maar dan zijn wij naast ons land ook onze persoonlijkheid kwijt. Onze sekse, onze lichamelijke herkenbaarheid. Hoe bedoelu? Nou simpel, er is een plan gelanceerd om alle identiteitsbewijzen voortaan geslachtsloos uit te voeren. Je bent dus geen man of vrouw meer, maar Het! Het omdat er anders weer lieden zijn die op een of andere manier in een verkeerd lijf zijn geboren maar zich het tegenovergestelde voelen. Man wil vrouw zijn of omgekeerd. Kan, mag, niks mis mee. Maar waarom dan voor de overigen 99,9% van de bevolking een aangepast identiteitsbewijs? Het is me een raadsel. We zijn allemaal mensen. De een wat mannelijker, de ander een echte vrouw. Ik wordt daar zelf veelal erg vrolijk van. Vind vrouwen prachtig om naar te kijken vaak en heerlijk om mee om te gaan. Mannen zijn veelal stoer en daarmee kunnen we als van hetzelfde geslacht zijnde in conditie blijven qua werk, kennis of sport.

Vrouwen toch vooral op de wereld om kinderen te baren, en het ons mannen naar de zin te maken… Alle kruisbestuivingen(..) van geslachten kunnen zorgen voor eigen variaties op dat thema. Maar moet ik dan ineens een HET zijn omdat dit voor komt? Is een zwaan ineens een eend omdat hij achter een verkeerd moederdier aan zwemt?  Het zwaan? Het mens? Ik snap die gevoeligheden niet zo. Maar dat is leeftijd. Ik ben als jongen opgevoed, als man volwassen geworden. Al vroeg ontdekt wat de lol is van met meiden en vrouwen omgaan. De ogen niet voor niks gekregen en de hormonen vonden hun weg vanzelf. Van veel vrouwen zo niet alle die ik kende of ken ging dat proces vergelijkbaar. Of ze nu met Barbies speelden of met auto’s, vrouwelijk bleven ze meestal wel. En plus en min vinden elkaar net zo makkelijk als min en min of plus en plus. Die laatste variaties keurig in de wetgeving verankerd als samenlevend of getrouwd zonder enig probleem. Waarom dan die HET-behoefte? Wat is de volgende stap? Zijn we straks ook koe of paard omdat er mensen zijn die menen dat we anders dat vee tekort doen? Omdat wij ons superieur wanen aan de dieren en zo ook gebruiken als niet meer dan etenswaar?

Mina 23 voortaan ook maar Mina Janssen noemen? Ik ga de katten hier alvast maar voorbereiden. Ze krijgen een achternaam, worden nu pas echt geadopteerd en voorzien van een eigen id-bewijs. Ze hadden al een paspoort maar daar staan ze nog in als kater, met naam en ras, maar zonder die achternaam. Kan niet natuurlijk. We slaan door mensen, echt! De LTB-brigades krijgen net als BLM en KOZP teveel aandacht. Erkenning kan ook door gewoon accepteren en niet verder over ouwenelen. Anders blijft er echt niks meer over van ons allen en zijn we straks gewoon alleen nog maar nummers. Ik zie daar niks in, ontleen mijn identiteit toch echt aan iets anders. Maar als je dat anders ziet mag je het zeggen. Hier wel. Elders is het taboe om tegengas te geven…zo lijkt het althans. (beelden: Yelloqbird/archief) (Teksten ironisch bedoeld uiteraar….d! vrouwen zijn ook gewoon lief)

11 thoughts on “Het!

 1. Veranderingen aanvaarden en/of accepteren is voor de een wat makkelijker dan voor de ander.

  Mijn paspoort ligt vooral in een lade.

  Alleen bij een bezoek aan de Bloedbank neem ik mijn paspoort mee. En mijn gender is daar van geen belang ….

  Vredelievende groet,

  Like

  • Of je paspoort in de la of achterzak zit doet in dit geval niet ter zaken. Het gaat om het afdwingen van maatschappelijke veranderingen voor iedereen ten bate van een zeer kleine minderheid. Ik zie niet wat het nut is van het ontkennen van man of vrouw zijn voor mensen zonder enig probleem. Dat iemand van geslacht wil veranderen, het zij zo, het is al prachtig dat dit kan. Maar ik kan ook niet als Chinees door het leven gaan als de lokale uitbater van het restaurant van die naam dat ineens zou wensen. Veranderingen zijn prachtig, maar nu slaat het enigermate door….En daarbij was mijn blogverhaal ook met enige ironie omkleed….

   Like

  • Het gaat niet om de eenling, zeer gegund! Maar om de grote massa. En dat is echt ietsjes overdreven….Zwart wordt niet wit, blond niet rossig, man geen vrouw of omgekeerd in de breedte. Kortom ik ben en blijf man! En blijf vrouwen bewonderen om dat enorme verschil met ons mannen…

   Like

 2. Zucht…. ja natuurlijk, gewoon een O voor onzijdig wie daar prijs op stelt , ze lijken wel gek!Maar dat is Nederland , voor een heel klein percentage dat “anders” is moet iedereen maar afstand doen van wat hij/zij is. Gek hoor wat jij met vrouwen hebt herken ik helemaal niet, ik heb dat wel met mannen, ik ben dus anders en zal wel afwijken;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.