Nepnieuws

Hoewel ik de man zelden echt serieus neem, heeft President Trump wel een punt als hij ons als wereldburgers wijst op het feit dat er wel heel veel nepnieuws wordt verspreid. Of dat nu plaatsvindt door beïnvloeding van ons aller opinie vanuit Noord-Korea, Rusland of de VS, er is veel nieuws in omloop dat nauwelijks wordt gecontroleerd op inhoud of waarheid. Ook in ons land kom je dat fenomeen veel tegen. Media blazen zaken op tot proporties die echt nergens over gaan, en in andere gevallen heeft men een enorme doofpot naast zich staan om al dat nieuws weg te werken. Net naar gelang men een bepaalde stroming actief wil steunen of juist afbreken. En wij, consumenten van al dat nieuws, vreten het alsof het verplicht is. Noem het onderwerp milieu en al snel zie je dat de ene ramp de andere volgt zodra je in de gelederen van de linkse media terechtkomt, maar daar laat men tegenstanders die menen dat bijvoorbeeld veranderingen in het klimaat niet slechts aan de mens kunnen worden gekoppeld, niet aan het woord.

Past niet bij de stromingen die willen dat wij steeds meer gaan betalen voor het zgn. schoonhouden van het milieu. Alleen al in deze regeerperiode gaan we er honderden euro’s per jaar op achteruit omdat men allerlei heffingen doorvoert die aan het einde van de rit nooit of te nimmer terecht zullen komen bij wetten of acties die datzelfde milieu schoner maken. Daarbij is het ook not done om aan te tonen dat hetzelfde milieu vooral door vervuiling van over de grenzen wordt aangetast. Nee, wij allemaal en met name autobezitters zijn schuldig en moeten bloeden. Allemaal kletskoekerij voor de politieke bühne, maar veelal van feitelijke wetenschap ontdaan. Dat geldt ook voor zoiets als massa-immigratie. O nee, vluchtelingen…want zo wordt ons dat voorgesteld. Allemaal vluchtelingen en natuurlijk alleen afkomstig uit oorlogsgebieden. Tijdelijk hier omdat ze als er weer vrede is teruggaan naar hun woongebied. O ja? Nou vergeet het maar! Veelal gewoon economische verhuizing met maar een doel, blijven waar je terechtkomt en zien dat je geld kunt verdienen of via een uitkering je bestaan aangenamer kunt maken.

Cijfers over aantallen immigranten die ons land uitkiezen worden veelal naar beneden bijgesteld. Men laat ook gezinshereniging buiten beeld en etniciteit. Realistische voorstelling van zaken zorgt voor duidelijkheid. En ook voor voedsel bij de partijen die geen zin hebben in een massale volksverhuizing waarbij de oorspronkelijke bevolking van dit land moet wijken voor nieuwkomers. Toch zijn er andere mensen die daar juist het ideale beeld zien voor de toekomst. Alles beter dan een maatschappij waarin spruitjes, christendom en vrouwenrechten dominant zouden blijven. En let maar eens op de berichtgeving op dit gebied, veel kletskoeknieuws. Daarbij moet je ook constateren dat veel zgn. ‘experts’ vooral hun mening oreren, en geen feitenkennis bezitten. Ik heb daar in mijn blog de afgelopen jaren al vaak op gewezen. Weest dus kritisch bij al dat nieuws dat over ons heen spoelt, bedenk dat niet alles is wat het lijkt en dat er grote partijen zijn of minderheidsstromingen die ons datgene willen doen geloven waarin zij hun reden voor bestaan zoeken. Fake News noemt Trump dat. Nepnieuws is de Nederlandse vertaling. Wie kritisch is snapt wat ik bedoel. Intussen maak ik me op voor de nieuwe IJstijd. De thermosokken zijn al gestreken en de voorraden aangevuld. Het wordt bar mensen…sneller dan we denken. Bekeert u voor het te laat is…

9 thoughts on “Nepnieuws

 1. Voor zover ik nieuws dat jij hier bedoelt niet zelf op waarheid kan controleren laat ik het meestal maar links liggen. M’n gezonde verstand voorkomt gelukkig meestal wel dat ik me “laat opnaaien” door mensen die denken dat gezond verstand er niet toe doet. Ik denk dat deze link wel bij dit logje past.

  Geliked door 1 persoon

  • De glazen bol over de toekomst mankeert. Het is al lastig, ik ben daar regelmatig ism de Gemeente mee bezig, vooruit te kijken naar 2030. Maar optimistisch wordt je er niet van. En dat kkomt mede door de overdaad aan flauwekulnieuws dat niet wordt gecontroleeerd op feitelijkheid. Omdat de journalistiek haar werk niet doet (m.u.v. mensen als Arnold Karskens bijvoorbeeld..) en klakkeloos overneemt wat men elders leest of voorgeschoteld krijgt…

   Like

  • Trump is een bijzonder mens. Dat is niet het thema. Maar de kreet Fake News kan ik wel waarderen. Omdat we daar in NL ook zo vaak mee te maken krijgen. En bepaald niet alleen op Sociale media. Juist de meer klassieke zijn meesters geworden in het beheersen van de flauwekul en het omzetten daarvan tot echte feiten. Eenmaal gecontroleerd of nagerekend blijkt het vaak opgeblazen en gebakken lucht in ballonnetjes…

   Like

   • Ja, maar hij gebruikt het bij voorkeur als er onaangename, vaststaande feiten over hemzelf worden gepubliceerd. De man liegt volcontinu.

    Like

  • De ellende is nu net dat veel kranten helemaal niet gebaat zijn bij de waarheid. Of het moet die zijn van de stromingen waar men voor staat. Volkskrant en NRC zie ik tegenwoordig als spreekbuizen voor links. De Telegraaf is het tegenovergestelde. Trouw wellicht nog een beetje in het midden. En natuurlijk, er is altijd wel gestuurd. Maar ik ben van de feiten. En die worden veelal verdoezeld om zo een of andere politieke agenda te dienen. En daar is het Nederlandse volk niet bij gediend…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.