Mixed Feelings in Soest..

Toen de lockdowns voorbij waren en we van het best linkse kabinet weer wat mochten genieten van de al dan niet lokale horeca ondernamen we ook weer wat langere verkenningstochten door het land. Op een daarvan kwamen we terecht in Soest. Een grote gemeente met een bepaalde band voor ons persoonlijk, al was het maar omdat daar een stel vrienden woont waar we gek op zijn. Maar ook omdat de vroegere doorgaande weg van Amersfoort naar Amsterdam daar dwars doorheen liep en we dan in mijn jeugdige jaren op de terugweg daar altijd stopten bij een bepaalde lunchroom voor frietjes of een ijsje.

Dat tentje zit er overigens nog maar heeft intussen heel wat nieuwe eigenaren gehad. Die weg van vroeger is totaal veranderd. Soest wilde van het doorgaande verkeer af en heeft overal omleidingen, eenrichtingsverkeer en wandelgebieden aangelegd. En aan een daarvan (v.Weedestraat) zit het erg aardig uitziende JustJeff. Een zaak op een hoek met uitzicht op het wandel/fiets/en autoverkeer wat daar nu stapvoets beweegt. Tijdens ons bezoek was de 1,5 meterregel nog van toepassing.

Net als de QR-toegangscode. Die werd vlot opgenomen. Jeff zelf heette ons welkom. Hij is vlot van de tongriem gesneden en laat goed merken wat hem al dan niet bevalt aan zijn klanten. Zij die ongevraagd binnen komen en gewoon ergens willen gaan zitten waren niet welkom. Wij wel. Gelukkig. Jeff biedt een heel gamma aan menukaarten. Wij pakten er zelf een, want de bediening was niet meteen te vlot, maar dat vond Jeff wat bijzonder. Steeds was er het gevoel dat hij niet goed in zijn hum was of zo. Hoe dan ook we kozen o.a. chocoladecake met abrikozenjam als zoetje bij de drankjes. Nou daar was weinig mis mee. De koffie was heet, mooi opgemaakt met een of ander tekentje in het melkschuim.

De thee naar keuze was niet in een zakje maar uit een blikje waarmee je zelf de drank naar gewenste kleur en sterkte kon trekken via een theezeefje. Bloedheet ook, en dat maakt het drinkgenoegen meteen groot. De taart was prima, de opmaak van dat stukje op het bordje heel apart. Eigenlijk is dat de hele ervaring bij dit mini-restaurant. De toiletten behoefden wat aandacht, wel genderneutraal. De meiden die er rondliepen waren jong en aardig. Jeff zelf werd dat bij het afrekenen uiteindelijk ook. Ineens bleek hij toch te kunnen lachen. Wellicht omdat wij weer ruimte maakten aan de tafel die hij alsnog kon wegzetten voor een warme lunch of zo? Al met al een ervaring om te beschrijven. Rapportcijfer: 8.0. Deels door de goede prijs/kwaliteitverhouding. Best goed, maar kan beter….(beelden: Facebook en eigen)

15 thoughts on “Mixed Feelings in Soest..

 1. Voor mij is het vooral Italiaans om doorgaande wegen dwars door het centrum van de bebouwing te laten lopen. Het mag duidelijk zijn dat ik vooral voorstander ben wandelpromenades in het centrum. Een terras krijgt dan een plezierige zitplek. Het lawaai en de luchtvervuiling van langskomend verkeer is mij altijd een gruwel.

  Ik heb vooral zeer goede herinneringen aan de LAW-routes rondom Soest.

  Of ik bij Jeff langs ga bij een volgende LAW-tocht? Ik betwijfel het.

  De omschreven min-punten zijn daar de reden voor.

  Vrolijke Voorjaarsgroet,

  Like

  • Voor de goede orde, de doorgaande wegen van / langs /deels door Soest, stammen van lang geleden. Daarna is er een stad tegen aangebouwd, zoals je wel vaker ziet in dit land en werd de weg ineens boosdoener voor hen die er later kwamen wonen en zich niet hadden gerealiseerd dat die weg ook bereden werd kennelijk. Overal zichtbaar, rond wegen, spoorbanen en vliegvelden. Men wil wel de lusten, niet de lasten. Soest en omringend gebied is prachtig, wij komen er graag. Nog heel veel stilte, ruimte, groen en vermaak waar nodig. De horeca is er over het algemeen goed, net als de bediening, maar Jeff was een beetje een buitenbeentje en daarom kreeg hij deze aandacht…Verbeterpunten genoeg….

   Like

 2. Veel restaurants hadden ook moeite weer goed op te starten. Door de anderhalve meter regel konden ze ook minder klanten ontvangen en snap dan ook nog wel dat ze als het even kan kiezen voor klanten die een lunch nemen i.p.v. koffie met wat lekkers. maar dat zóu de klant niet mogen merken natuurlijk.

  Like

 3. Soest is prachtig. Daar wilde ik even mee beginnen :’) Jeff klinkt als een man met een… grote wilskracht. En die taart heeft een hoog kwijlgehalte, vind ik. Maar goed he, wat dat betreft ben ik een echte vrouw. Chocolade? Schuif maar door! 😀

  Like

   • Mijn zus gaat er dit jaar trouwen. Voor mij is het uit de richting, maar een B&B oid in de buurt wordt zeker gezocht! (Ik maak er dan meteen een weekendje weg van, je snapt). Een vriendin van mij woonde daar in de omgeving. Echt erg mooi.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.