Dikke tosti’s; De Eendracht Weesp.

We konden bijna niet wachten tot het moment dat de horeca weer open werd gegooid door onze links-liberale regering. En daarna wilden we er toch weer eens van profiteren. Dit keer in Weesp, Amsterdam in het klein, waar we intussen parkeerplekken hebben ontdekt die een rondje door dat leuke plaatsje weer mogelijk maken. En omdat we er nog nooit waren geweest stapten we onlangs binnen bij het erg fraai onder dak gebrachte restaurant De Eendracht aan het Grote Plein in de Vechtstad.

De ambiance is daar warm en plezierig, en dat geldt zeker voor de crew die er actief is. Jong, professioneel en ook op gebied van controles (helaas moest je volgens de geldende regels nog steeds bewijzen dat je soort van gezond bent met je smartphone, je zult er geen een hebben…) uiterst geduldig en aardig. Hoewel de zaak aardig gevuld was vond men toch nog een plekje voor ons en bekeken we de van een buurtafel geleende menukaart. Die is aardig gevuld en geeft je van de ochtend tot de avond een rijke keuze. Rijk moet je niet zijn om hier te eten of drinken, maar enige welvarendheid is wel aan te bevelen.

Want dit is geen budgetzaak. Wij kozen voor thee met een tosti, vaak een proeve van bekwaamheid als het gaat om dit soort zaken zo rond het middaguur. Wie het kleine niet eert is de rekening niet weerd. De thee was van de goede soort, alleen moest je hem (via een zeefje) wat langer laten trekken dan je wellicht met die bekende zakjes gewend bent. De tosti’s waren dik, aan de buitenkant meer dan krokant verwarmd, het beleg was mager toegevoegd. Ik heb bij die tosti’s altijd wat bezwaar tegen het gebruikte ‘Landbrood’ omdat dit vaak (erg)dik is en eigenlijk niet zo geschikt. Met een apart bakje tomatensaus, geen zakjes hier, was het geheel overigens goed te verwerken.

Een stevige vulling voor de middag, zeker, maar met iets dunner brood en wat meer vulling was de tosti (ham/kaas) smakelijker geweest. De rekening kwam vrij snel na de vraag daartoe en bracht ons bijna 2 tientjes verder. Best geld voor het gebodene. Maar ja die ambiance, en die bediening. Het mag iets kosten. Ook de toiletten waren keurig netjes, niets van te zeggen. En de zaak zat (binnen de regels van het coronaspel) aardig vol. Een cijfer 9 voor het geheel is op zijn plek. Meer om die ambiance en die ontzettend aardige dames die er de zaken regelen, dan voor het door ons gekozen gerecht. Maar wel verdiend. (Beelden: eigen/Endracht)

10 thoughts on “Dikke tosti’s; De Eendracht Weesp.

 1. Links-liberale regering Rutte IV bestaande uit 2 liberale politieke partijen en 2 confessionele politie partijen? In het politieke spectrum worden de PvdA, GroenLinks en de SP links genoemd. De PvdA heeft in Rutte II samen met de liberale VVD mee geregeerd. Waarbij alom wordt aangegeven dat vooral liberale, rechtse thema’s zijn uitgevoerd en ingevoerd door de regering.
  De linkse politieke partijen GroenLinks of de SP hebben nooit deelgenomen aan een Nederlandse regering.

  Wat de opmerking Links-liberale regering verder met een horeca- en/of tosti en/of thee recensie te make heeft begrijp ik niet.

  PS: ik kijk uit naar de Weesperweek. De overgang van zelfstandige gemeente en de inlijving door de gemeente Amsterdam wordt gevierd. Of het uiteindelijk een feest waard is wacht ik nog even af. De instroom van rijkere Amsterdammers wordt niet door als bewoners van Weesp als een feest ervaren …

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Het is tamelijk simpel. 55% van de Nederlandse kiezers wilde een centrum-rechtse regering. Afrekening met de linkse koers van de vorige club. Rutte koos om met de vreselijk Kaag samen te gaan en een linkse koers in te zetten. De gelden voor klimaat en zo meer, de open grenzen, en de aanhang voor de Timmermans-doctrine maken duidelijk dat het volk wordt genegeerd en een soort elitaire manier van regeren wordt gekozen. Links is dus vooral alleen denken aan klimaat, milieu, beperking boerenstand t.b.v. verstening en bomenkap t.b.v. biomassa. Links is ook ongewenste rapporten wegstoppen. Groenlinks kreeg een pak slaag bij de verkiezingen, net als de Pvda en SP. Het volk was klaar met links, en toch wilde juist die partijen een plek opeisen in de al aardig linkse regering. De CU is links georienteerd, zeker op de immigratie-agenda. Kortom, een links-liberale regering, ongewenst door het volk. Vandaar de uitdrukking. En die regering maakt het beleid, ook op corona-gebied. Daarbij is ironie mij niet vreemd, maar komt nog steeds niet over…. Dat Weesp koos voor Amsterdam zal de inwoners van dat stadje nog wel eens opbreken. Het kneiterlinkse bestuur van onze stad is bepaald geen genoegen.

   Geliked door 1 persoon

 2. O ja herkenbaar die tosti, was het vroeger voor mij een “veilig”lunchgerecht dat ik overal graag bestelde kijk ik tegenwoordig de kat uit de boom. Stervensduur én vaak té dik en keihard. Als je pech hebt óók nog verzopen in de ketchup, iets dat ik er helemaal niet op wil. Ik zou die 9 erg royaal vinden tosti niet goed én duur, dan zou het dankzij de ambiance, en die bediening voor mij met een zeventje wel op houden.

  Like

 3. Tosti’s bestelde ik op de duur nergens meer, het was altijd maar afwachten wat je kreeg.Met ham was het helemáál een ramp. En wanneer het eten tegenvalt kan de rest het niet meer goedmaken. Helaas.

  Like

 4. Twintig euro voor twee thee en twee tosti’s wat een geld zeg! Ik vind het nogal wat dat cijfer als hetgeen waarvoor je komt zo geweldig niet is. Maar ik snap dat ambiance een belangrijk onderdeel is, hoe goed een tosti is als het een tringtent is maakt dat ook niet meer uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.