Oefening baart soms kunst…

Waren we tijdens de eerste dagen van juni weer eens in Weesp, nu met een parkeerplek die netjes was betaald, genoten we van het zonnetje en zagen wel wat in een post-corona-terrasje aan het water.

Nu treft het dat men in Weesp de nodige terrassen beschikbaar heeft, bediend door mensen uit achter liggende horecazaken. Een daarvan, Aaltje, werd onze keuze. Terras op het trottoir tegen het water aan, een drukke verbindingsweg naar het centrum van het Vechtstadje doorsnijdt binnen en buiten bij deze gelegenheid. We streken neer op een plekje waar je een tafeltje met twee stoelen vond op enige afstand van de buren. Zonder problemen overigens, ruimte zat ook al waren er voldoende gasten. De bediening was een langbenige jongedame die uiterst vriendelijk onze eerste bestelling opnam. Een cappucino en thee van de Breakfastsoort. Na een minuut of tien kwam de bestelling onze kant op. Was ze die vergeten? Onderweg de bestelling niet goed onthouden?? In ieder geval bleek de koffie bijna koud, de thee groen, maar had niets met ontbijt van doen. Jammer…dat kan beter.

Onze lunchbestelling betrof een tweetal broodgerechten. Niet meteen goedkoop maar oogde wel aanlokkelijk. Smaakte uiteindelijk ook best lekker, al had ik zelf het gebruikte landbrood iets fijner gesneden, zeker als je er een mes bij levert dat nog even wat moest worden aangescherpt. De melding over de koude koffie werd intussen tot twee maal toe ter kennisgeving aangenomen. Men vond het ‘jammer’ en zo meer, maar enig corrigeeractie werd niet ondernomen. Dat is niet best. Klantonvriendelijk ook. De toiletten waren netjes, liggen diep achter in de zaak zelf, over mondkapjes deed men niet moeilijk, daar ging het allemaal erg gemoedelijk toe. Maar die kwestie van die koffie speelde ons toch wat op. Om het over de verkeerde thee maar niet te hebben. Zouden ze dat hebben verrekend? Nee! En dus vinden wij in ons oordeel dat een rapportcijfer van 7- op zijn plek is. Men moet nog wat oefenen. Het mag allemaal wat correcter, sneller, maar zeker klantvriendelijker. Dan komen we graag nog eens langs. Mits men onze adviezen ter harte nam of neemt… (beelden: prive-archief)

16 thoughts on “Oefening baart soms kunst…

 1. Een vriendin nam mij mee naar een zeer plezierige horeca in het centrum van Weesp. Achter de zaak is er een rustige binnentuin omgetoverd tot een mooie oase.

  Perfecte versnaperingen, sympathieke bediening, schappelijke prijzen; kortom een aanrader.

  Jazeker, ook in Weesp zijn er pareltjes te ontdekken. Bijkomend voordeel voor mij dat het ongeveer een kwartier fietsen van mijn voordeur is.

  Vervelend dat jullie het verkeerd troffen!

  Zonnige groet,

  Like

  • Er zijn daar heel wat leuke plekjes te vinden. En dit hier beschreven restaurant is er bepaald eentje van. Maar ze lijden kennelijk onder een opstartprobleem. Het viel ons vooral op omdat men voor deze prijzen niet in staat bleek in ter schatten dat je er met ‘goh wat vervelend’ niet vanaf komt…..Overigens verkenden wij Weesp ook al toen we nog in Z.O. woonden. Leuke buurgemeente…

   Like

 2. Ik zou er geen eten meer besteld hebben, koude koffie is gewoon goor. Jammer van zo’n zaak maar ik snap wel dat al dat jonge horecapersoneel wat anders gaat doen. Ze verdienen er weinig, fooi tja bij zulke prijzen als tegenwoordig hoeven ze het daar ook niet meer voor te doen.

  Like

 3. Corona heeft er diep ingehakt bij de horeca. Ook hier worden nu speciale opleidingen gegeven aan jongeren om achteraf in de horeca te kunnen of mogen werken. Goed personeel is nu nog zeldzaam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.