Experimenteren…

Gek makende software…..

Plotseling, vanaf begin oktober jl., is WordPress overgeschakeld op een nieuwe editor-layout. En dat deed men zo maar, ineens. Komt dat door mijn nieuwe laptop? Zo was mijn eerste gedachte. De oude stond ingesteld op de oude lay-out waaraan ik al zoveel jaren veel plezier beleefde en waarmee ik kon lezen en schrijven. Ineens is het een zoektocht om mijn weg te vinden. Zoeken naar de afbeeldingen, een uitleg mankeert. Tuurlijk, ik had er een studie aan kunnen wagen, maar dat vind ik als echte man zonde van de tijd. ‘Lees de handleiding’ zegt zoonlief altijd tegen me, maar doet het zelf ook nooit, dus ik ook niet. Daarbij is die uitleg zo verwarrend dat ik er niet uit kom. We zien wel waar het schip strandt.

Soms heb je een tovenaar nodig om te snappen wat je aan het doen bent

Nou, anno een maand terug was dat al snel wanhoopgevend het geval. Wat ik ook deed, ik vond mijn weg lastig in dat nieuwe umfeld. Lastig. Ik betaal voor WP en krijg ineens iets geleverd wat ik niet wil. Ook bij FB heeft men die neiging. Zonder dat je dat wilt komt er ineens een nieuwe lay-out te voorschijn. Veel ingewikkelder en met allerlei submenu’s die wat normaal zo snel ging ineens lastig maken dezelfde efficientie te bereiken. Alleen biedt Facebook je gelukkig een optie terug te keren naar het oude menu. Dat zag ik bij WP nog niet gebeuren. Daarbij schijnt die oude versie na 1-1-21 niet meer te worden ondersteund. Verandering onder dwang dus. Ik heb er een hekel aan….Kortom, aanpassen en wennen? Het lukt me wellicht nog, zo niet, gaat de lol van het bloggen er wel vanaf. Ik moet er niet over na hoeven denken, ik wil gewoon mijn verhalen kwijt en met u allen delen. Wordt het stiller en stiller, u weet dan hoe het komt….

14 thoughts on “Experimenteren…

 1. 3 jaar geleden kon je al overstappen op de nieuwe ‘blokeditor’. Heb het toen bekeken en het kwam me toen niet goed uit. Kon er dingen niet in vinden. 2 maanden geleden stond opeens de default op die nieuwe blokeditor. Daar valt nog omheen te werken en ik doe dat dan ook. Toch zal dat waarschijnlijk over een jaar niet meer gaan. M’n huidige plan is om m’n stamboomblog (die ik al 9 jaar niet meer heb onderhouden) eerst omzet en eens beter ga kijken hoe het werkt.

  Zelf heb ik helemaal geen editor nodig. Ik schrijf veel in kladblok en doe het beetje html/xml er moeiteloos bij. Na publiceren zie ik wel of het er goed uitziet en anders is dat eenvoudig aan te passen. Dit soort editors moet het bloggen toegankelijker maken. Daar heb ik nog altijd m’n twijfels over.

  Like

  • Het is ook natuurlijk een kwestie van wennen. Maar ik erger me al over het feit dat ik mijn foto’s niet meer kan doen omgorden met teksten. Maar goed, oefening baat kunst. En lukt het niet, was het mooi en schakelen we voor de volle 100% over op andere sociale media…het is niet anders…

   Like

 2. Ja heel vervelend dat soort dingen, ze probeerden a;l veel langer de nieuwe editor te slijten maar uiteindelijk zijn ze iedereen overgaan zetten. Ik vind het inderdaad allemaal niet zo simpel maar er zijn wel wat leuke foto opties. Ik probeer zo af en toe maar eens wat. En de tekst on de foto heek kan wel ,
  IK ben nog vaak zoekende naar dingen die soms wel maar soms niet lukken. Maar ik wil je best met wat ik dan wél weet helpen, is alleen bijna ondoenlijk alles op te schrijven en met screenshots duidelijk te maken omdat ik zelf óók alles erbij moet doen anders kan ik het niet benoemen. Moet in een telefoonsessie wél kunnen , dan kunnen we tegelijk hetzelfde doen en kan ik uitleggen wat je kan doen.
  geef maar een gil als je m’n nummer wilt hebben.

  Like

   • Maar als je er de tijd even voor neemt , op het plusteken drukken voor alle opties en goed opletten welke knoppen er staan wanneer je iets “ergens in werkt” want dat is steeds wisselen. Je kunt meestal zien wát er kan wanneer je de cursor er even overheen haalt. in een nieuw blok een afbeelding plaatsen en op gewenste maat schuiven , achter de drie stipjesknop vind je dan de optie “invoegen na; ctrl+alt+Y

    Like

   • Mij lukt ook nog niet alles hoor en áls iets me lukt kan ik het niet altijd zomaar terug vinden hoe ik dat flikte;-). Het is best wel een gecompliceerd programma.

    Like

   • Met name het goed geplaatst krijgen van sterke foto’s is me een dingetje. Nu worden sommige goede foto’s afgedrukt als ‘plaatjes’ en de tekst er omheen krijgen lukt me nog niet. Maar wellicht komt het nog…

    Like

 3. Het is precies dezelfde reden dat ik ook liever met oude bekende dingen blijf werken. Weet je net hoe iets werkt, gaan ze het weer veranderen…Tuurlijk de economie moet ook draaien maar als iets goed functioneert waarom laten ze het dan niet met rust?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.