Schuiven….

Als alles volgens plan gaat krijgen we aan het einde van deze maand een ploeg professionals in huis die de bestaande ramen en deuren zullen verwijderen en vervangen door milieuvriendelijk en isolerende kunststof met HR++ glas. Rib uit het lijf zo’n operatie, maar goed daar krijgen we dan best iets voor terug. Als de leveranciers hun werk goed doen betalen wij de rekening. Maar voordien moet er veel gebeuren. Wij zijn lieden met een geschiedenis. Een bibliotheek zou zich niet schamen voor onze verzameling boeken op velerlei terreinen en verder zijn we goed voor hobby’s en huisdieren. Dus dat moet allemaal van de kant. Minstens een meter volgens opgave van de installateurs. En dat dagen lang. Men begint aan de achterkant, de tuinkant bij ons, dus wat daar in die kamers staat (en de keuken) moet opgeschoven naar de kern van het huis. Maar wel op zodanige wijze dat we nog wel kunnen leven in dat huis van ons. Andere zaken moeten afgedekt. Logeerbed naar zolder, stel je voor dat er een gast komt slapen moet die ook ergens heen. We moeten een schema maken voor de drie katten. Razend nieuwsgierig en ook zeer geinteresseerd in het verboden buitengebied. Daar moet dus in huis een safe-room voor gevonden worden waar in- en uitlopende werklieden ze niet uit kunnen laten ontsnappen. Kortom, het wordt spannend in de komende weken.

Mocht je af en toe merken dat we even minder actief zijn op dit blog of de sociale media, het is niet anders, maar heeft geen andere reden dan deze. Zo’n 10 jaar geleden hadden we een soortgelijke situatie. De grote verbouwing van keuken en tweede etage zorgde voor het nodige geimproviseer. We maakten een kleine tijdelijke keuken in de huiskamer zodat we nog wel iets konden eten. De reguliere keuken bestond niet meer, helemaal kaal gesloopt door de aannemer. Dat gold ook voor de meterkast en de gang. Was best confronterend. Op de tweede etage werd de boel een paar maanden later helemaal gesloopt en aangepast aan de gewenste nieuwe situatie.

Mijn toenmalige werkkamer werd opslagruimte en ik kon toen mijn bureaustoel niet meer draaien of achteruit schuiven. Het boren en zagen, vreselijke geluiden, die me noopten om een voor straalvliegtuiggeluiden afschermende set oordoppen te dragen. Arme huisdieren van toen. Ook voor hen was het vast stressvol. Maar het werd wel mooi allemaal en daar genieten we nu nog van. En zo moet het dus ook gaan na de verbouwing van over een paar weken. Opdat we er weer netjes bij zitten en wat minder stookkosten maar vooral onderhoud bereiken. Want al dat best kostbare geschilder door de jaren heen moet dan wel echt over zijn. Daar doen we het voor. Voorlopig….Want er zijn nog meer plannen……Ik houd jullie wel op de hoogte van al dat onzaligs……En ik hoop dat jullie helpen met duimen….:)

10 thoughts on “Schuiven….

 1. Oeps, dat wordt dus even afzien. Maar uit ervaring weet ik dat het óók z’n charme kan hebben om te improviseren en er het beste van te maken. Het gaat vast heel mooi worden en dáár gaan jullie van genieten.

  Like

 2. Wie mooi wil gaan moet pijn verstaan, dat geldt ook voor een huis. Het is behoorlijk ingrijpend wat er moet gebeuren.
  Zelf vond ik dit soort dingen gezellig ondanks de overlast en het extra werk.
  Alleen het gedoe met hond en/of kat, dat was lastig.
  Een parkiet hield het voor gezien: ontsnapte en kwam niet meer terug. ☻

  Like

 3. Wij hebben destijds drie maand bij onze ouders gewoond toen het huis zowat volledig verbouwd werd.
  Achteraf waren we gelukkig met het resultaat. Dat zal bij jullie ook prachtig zijn achteraf. Het is het waard.

  Like

 4. En intussen heeft de firma zich gemeld. Wordt twee weken eerder! Dus ik ben af en toe even wat stiller. De blogverhalen staan al klaar en ingepland, dus echte stilte of gebrek aan inhoud zal jullie lezers’ deel niet zijn. Als alles weer op orde is pak ik het regelmatige reageren ook weer op. Vanaf komende vrijdag begint het breken…

  Like

 5. Zes dagen verder! Vier kamers, de keuken, voordeur allemaal voorzien van nieuwe kozijnen en milieuvriendelijk glas. Wat een verschil. Maar ook wat ontregelend voor je normale gang der dingen. Op enig moment lagen zowel de voor/achterkant van de huiskamer op straat. De deuren zijn nu massief, waanzinnig sluitwerk, de glasoppervlakte groter dan voorheen. Mooie roosters, netjes in de kleur zoals wij dat ooit ook lieten schilderen. Kost wat maar dan krijk je ook wat. Een glaspartij is niet geleverd nog. Daar zit nu hout in. Want verkeerd gemeten. Duurt nog een week en dan is dat er naar planning ook. Nog even doorbijten, dan is fase 1 van de geplande verbouwingen klaar. In de dagen die volgden ruimden we puin…..heel veel stof….wat een werk. Maar goed, je krijgt er iets voor terug…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.