Contra-evolutie

In de afgelopen periode waren er weer wat selfiedames in de media te vinden die meenden dat het tijd werd om de klok terug te draaien naar de tijden van voor de verzorgingsevolutie. Omwille van aandacht of ecologische gekte besloten zij dat wat de Schepper had bedoeld als bescherming van oksels en overige delen van het menselijk lichaam, niet meer te verzorgen of te verwijderen maar er juist weer flink mee te koop te lopen. Tegen de modetrends in. Maar je valt er wel mee op en dat lijkt me, ondanks de aandacht die de dames zochten, toch een tamelijk slecht signaal. Beharing die overal uitsteekt, onverzorgd is en bijdraagt aan het simpele feit dat bepaalde bijna uitgestorven diersoorten als schaamluizen weer in de pootjes wrijven van genoegen lijkt mij niet passen in een modebeeld anno 2019. Ik ben er niet van, ik heb dat in het verleden nooit onder stoelen of banken gestoken. Voor sommigen is het ultieme uitingsbeeld van ‘volwassen zijn’ dat je de jungle onverzorgd toont aan de goegemeende om je heen. Sommige culturen vinden dat wellicht prachtig, ik niet. En gezien het aantal lasersalons waar je ook terecht kunt voor wax/harsbehandelingen ben ik kennelijk en gelukkig niet de enige. Tuurlijk, als je valt op oermensen heeft het nog iets. Vroeger was de geur van ongewassen lijven voor beide sexen vaak ook een groot genoegen.

Maar we leerden sindsdien dat esthetiek iets anders anders is dan struiken of stoppels op zichtbare plekken. Kaal op veel plekken staat er tegenover, ik snap dat niet iedereen daar van is, maar onverzorgd door het leven? Toch ook niks? Ik gun de meiden die de oksels en meer zwart begroeid laten hun lolletje hoor. Ze vinden vast partners die als Tarzan of Jane door het leven gaan en van liaan tot liaan een weg banen naar ultiem geluk. Maar ik ben er (nogmaals) niet van en zal er verder geen blik meer op richten. Zoals ik in mijn vorige blogverhaal al aangaf ben ik ook niet van het bakken. Maar uitgegroeide haarbossen zouden me zelfs misselijk maken als ik dat op het strand of elders tegenkom. Hou de boel binnenboord, show er niet mee en we blijven vrienden. Heus! En die 95% van de mensheid die wel iets snapt van tonderen, ontharen en verzorgen….ik ondersteun die evolutie. En dank u voor het inzicht richting uw medemens…..:) (Beelden: Internet)

10 thoughts on “Contra-evolutie

 1. Ontharen is nu eenmaal het modebeeld. Dat volwassen mensen er op sommige plekken willen uitzien als pasgeboren baby’s tot daar. Een wildgroei hoeft ook niet voor mij. Alles mag goed onderhouden zijn. Wij mannen lopen toch ook niet met een ongewassen baard tot op onze tenen ?

  Like

 2. Verzorgd …ja natuurlijk!maar wel of geen haar is beslist iedereen zelf maar. In álle gevallen kun je te ver door slaan. Persoonlijk zie ik een man wel graag als een man, en niet als een baby van 1.90 lang al zijn ook bij een man door zweet uitgebeten okselharen van 20 jaar oud niet echt geweldig. Ach, eigenlijk net als hoofdhaar ( de kans op luis schrikt me niet voldoende af om mijn haar af te scheren) , als het maar schoon en verzorgd is vind ik het prima hoor, net als afwezigheid van haar ,ook prima bij wie daar voor kiest. of het er van nature mee moet doen.

  Geliked door 1 persoon

  • Het zal altijd een kwestie van persoonlijke smaak zijn. De een vind onverzorgd en oud zweet een heerlijke levensvervulling, ik niet! Ik vind verzorgd de norm. Met deo-gebruik, een lekker luchtje als parfum of after-shave er overheen etc. Maar niet terug naar die oude tijden toen in het oerwoud nog van alles en nog wat rondkroop dat zich ook heel snel verspreidde over de medemensen….brrr..

   Like

   • Mijn associaties met onverzorgd haar dat overal uitsteekt is ‘onverzorgd/oud zweet etc’ ik kan er niks aan doen. Pas als mensen er permanentjes in aanbrengen of coupe-du-soleil word ik wellicht positiever over het fenomeen….

    Like

 3. Ik bene cht niet van plan voor de mensch in het algemeen of jou in het bijzonder opeens mijn poten te gaan scheren. Maar goed ik draag dan ook altijd een lange broek als ik het huis verder dan laten we zeggen 20 meter, verlaat. Bossen gaan helaas vaak gepaard met geur dus ja een beetje zorg kan geen kwaad.

  Like

  • Gelukkig dat je met een eigen mening komt hoor……IK zou nooit durven afdwingen wat anderen moeten doen of laten. Mij gaat het meer om wat ik er van vind als mensen ineens teruggaan naar de jaren vijftig of zo……

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.