De R van Revolutie…

Als iets de maatschappij dreigt te verscheuren is het toch het dedain waarmee sommige stromingen menen dat andersdenkenden vooral moeten zwijgen, niet weten waar het over gaat of wat goed voor hen is. De gemiddelde mens in onze streken heeft echter tegenwoordig een aardig stukje onderwijs gekregen en kan vrij zelfstandig denken. Niet dat dit meteen leidt tot grote intelligentie of overzicht hoor, maar dat zit ook niet aan die kant van het spectrum waar men meestal probeert wetten en normen vast te leggen die moeten gelden voor alle burgers. Opdat we niet te kritisch worden. Los van het fatsoen dat een normaal mens mee krijgt van zijn ouders of opvoeders, is het wel zo dat we steeds meer zien dat bij discussies de grenzen worden overschreden van het betamelijke. Ben je tegen de massa-immigratie ben je meteen een Wilders fan. Geloof je niet in de propaganda rond de door de mens veranderde leefomgeving behoor je tot de dommen die niet snappen dat als we nu niet extra lasten gaan betalen er nooit iets zal veranderen en het klimaat ons alle zal doden.

De inhoud van die discussie is net zo fel als die tussen voor- en tegenstanders van de toestroom van vooral economische immigranten. Men beschimpt de andere partij en neemt heel wat grofheid in de mond of geschreven uiting om argumenten kracht bij te zetten. Vaak worden feiten niet gebruikt, maar veel aannames en emoties. Men zit in het kamp van de ene of de andere politieke stroming en oreert vooral wat men in eigen kring graag hoort of leest. Zonder dat men de argumenten van de andere kant ook maar een glimp of momentje waardig acht. Opmerkelijk gedrag. Wat wel blijft is frustratie. Bij een groep Nederlanders die moe wordt van het gebadineer, het hautaine neerkijken op belastingbetalers met een mening, maar ook in de dagelijkse praktijk zien dat hun leefomgeving wordt overspoeld met de nadelen van al dat optimistische en vaak groen-socialistische denken.

Delen is leuk, maar als dat een halve eeuw moet gaan duren zonder kans op goede integratie gaat dat leiden tot extremistisch denken. En dat is de voedingsbodem voor revolutie. En dat kan van links of rechts komen en zelfs vanuit het midden. De geschiedenis heeft voldoende voorbeelden van dit soort aan elkaar geknoopte zaken. Van het een naar het ander en dan ineens de vlam in de pan. Nederlanders zijn normaal niet zo fel of oorlogszuchtig, maar kom niet in hun leefomgeving, huis of aan hun auto. En juist dat is waar die hautaine politici aan de linkerkant van het spectrum sterk in zijn. Laat de ander maar de rommel opruimen en vooral betalen. Het maakt niet uit voor wat, als de massa dat maar doet. En dan mooi weer spelen met een of andere vage agenda over groene zaken of sociaal denken. Het is een revolutie waard. Al is het maar in ons aller denken. Blijven we dit zwijgend accepteren of komen we in actie? Of blijven we gewoon commentaar geven en doen verder niets? Hoe zie jij dat?

12 thoughts on “De R van Revolutie…

 1. Ja vooral de “misschien wel anders” denkende medemens voor dom verklaren komt veel voor!
  Pure feiten aan de kaak stellen plaatst je meestal in de hoek van ” generalisten” en helaas zijn er dus wel domme mensen die dan liever de feiten verdoezelen of ontkennen. ahum, ja nu noem ik ook sommige mensen dom.

  Like

 2. ik vrees dat we zwijgend blijven accepteren, eventueel “onder ons” gewoon commentaar geven en verder niets doen … tja, is het aan ons om er iets aan te doen of om in actie te komen? wat kan onze invloed zijn? ik denk er mss weer te veel over na …

  Like

 3. Schreef laatst over die massale komst van migranten. Geen makkelijk stuk om te schrijven omdat ik geen zin had in een revolutie maar wel de feiten duidelijk wilde maken. Oftewel we vernielen Groningen met dat gas, we vernietigen de aarde met de massa productie en zolang er meer varkens dan Brabanders wonen in het gemiddelde dorp, stop ik niet met op de barricades staan.

  Like

 4. Dat gezeur over links altijd; Nederland is op de jaren zestig en zeventig na altijd een naar, bekrompen conservatief rechts land geweest, graag joden inleverend bij de nazi’s, en daarna nog eens een frisse koloniale oorlog voerende in IndonesiĆ©, en naar die mentaliteit zijn we al zeker een kleine twintig jaar allang weer naar teruggekeerd. En iedereen die daar bezwaar tegen maakt is een politiek correcte gutmensch. Fortuyn heeft het weer salonfƤhig gemaakt een racistische kleinburger te zijn, en dat was dan de Grootste Nederlander Aller Tijden.

  Geliked door 1 persoon

 5. In de laatste jaren werden de media geindoctrineerd door zich links noemende partijen en groeperingen. Vanuit het dedain van het eeuwige gelijk. Terwijl de wereld compleet veranderde vasthoudend aan het ideaal van de grenzenvrije EU, het neo-liberalisme (jawel ook omarmd door de zgn. linkse partijen) en het A-socialisme. Echt socialisme zat ooit bij de CPN, bij de PSP. Met de beste wil van de wereld kan ik stromingen als PvdA of GL niet links vinden. Ze besturen daar te graag of zijn slechts op groen ingesteld en dat is echt een andere kleur dan rood. Socialisme hoort vooral sociaal te zijn voor haar eigen oorspronkelijke achterban. Nieuw is leuk, als er voldoende geld is om dat nieuwe ruimte te geven. Met steeds meer sluitende ouderenzorgcentra, een haperende zorg voor iedereen, een ruimtelijke ordening die totaal op zijn kop gaat bij gebrek aan sociaal denken, durf ik niet te zeggen dat links ook maar iets goed doet op dit moment. LPF, Leefbaar en PVV zijn slechts uitingen van protest die bestaan uit een achterban die ooit achter de PvdA aanliep. Maar daar niet vond wat het zocht. Toch iets om over na te denken als die stroming, de PvdA, in de peilingen nu al twee zetels verliest t.o.v. de recente verkiezingen. Wil je links echt helpen, laat er dan een stroming ontstaan die echt iets doet voor de klasse die het meeste lijdt onder dat neo-liberalisme en asocialisme….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.