Rust, pauze, bijkomen…

Weet je wat lekker is aan het feit dat je mensen buiten je reageerdersgroep mikt op de sociale media en dus ook hier? Je krijgt er een hele hoop rust voor terug. Juist in deze tijden van constante polarisatie, van dedain aan de ene kant en chagrijn aan de andere zijn discussies vaak fel en is de kans op acceptatie van aangedragen argumenten of feiten door een ander relatief klein. Ik maakte het op al die media al jaren mee. Links is links, rechts is rechts en midden doet nauwelijks meer van zich spreken. De komende verkiezingen zullen dat duidelijk gaan maken. In veel landen om ons heen is het linkse denken vervangen door een overwegend rechtse kiezerskeuze. Grote onderwerpen zijn daarbij vooral immigratie, huisvesting, criminaliteit en bij anderen de krankzinnige en overdreven aandacht voor het klimaat terwijl er op 10 uur rijden van hier een oorlog woedt waarbij duizenden mensen het leven laten of aardschokken hun verwoestende werk doen.

Als de ene partij de andere buiten spel wil zetten door allerlei kretologie los te laten op mensen met een (niet politiek correcte) andere mening krijg je vanzelf een contra-revolutie die zijn weerga niet zal kennen. Waarbij het van belang is te weten dat veel van de zgn. Main stream media worden aangestuurd door linkse politieke partijen en hun volgelingen. Waardoor er een eenduidig beeld van nieuwsgaring ontstaat. Vroeger was zwart/wit een aanduiding voor die verschillen, tegenwoordig staat zwart voor goed en wit voor kwaad. De excuses van Rutte en Kaag helpen daarbij bepaald niet. Waar die waanzin vandaan komt is mij wel duidelijk, maar reden te meer om het niet te accepteren of met mooie woorden te ondersteunen. Realisme in plaats van linkse dromen. De wereld is keihard geworden en verdeelt de mensheid langzaamaan in twee kampen die mekaar bevechten op vrijwel elk terrein. Maar moeten wij als simpele burgers daar in mee? Ik ben altijd actief geweest in de strijd tegen al te linkse rakkers en hun veelal ongefundeerde en vooral geindoctrineerde geesten.

Maar toen ik eind vorig jaar hier een aantal van die linkse lieden blokkeerde gaf me dat ook veel rust. Het is zeer vermoeiend om constant argumenten te moeten vinden om al dat gedram een dam te bieden waarop het kan doodlopen. Nee, ik houd me nu meer bezig met de cultuur, het fraaie wat de mens ook geboden wordt in ons landje of daarbuiten, te genieten van shopervaringen of zo maar een busrit met uitleg over iets wat 70 jaar geleden plaatsvond. (Binnenkort in dit theater). Slechts wanneer er weer iets wordt georeerd wat absoluut niet waar is en via een retirade mijnerzijds kan worden weerlegd meld ik me hier weer in het politieke theater. Even (heel kort) pauze op dat gebied. Best lekker. En als jullie het anders willen, ik hoor het graag…..En vergeef me maar als ik de beloften snel ben vergeten in aanloop naar de komende verkiezingen. (Beelden: Archief)

16 thoughts on “Rust, pauze, bijkomen…

 1. Je zou je beginnen afvragen of er nog een midden bestaat tussen links en rechts. Ik zelf houd me op mijn blog ver weg van politiek. Komt omdat ik als ambtenaar vond dat dit niet kon. Je weet nooit wie van de bazen of politiekers meeleest. Tegenwoordig ben ik vrij om te schrijven wat ik wil maar politiek laat ik voor wat het is. Daar zijn andere bloggers voor.

  Like

  • IK was altijd neutraler toen ik nog actief werkte. Want de klanten of relaties….. Maar nu ik daaraan geen verantwoording meer schuldig ben laat ik me gelden. Ik heb niks op met de linkse revolutie die ongevraagd ons hele leven overhoop wil gooien. Heb in de praktijk gezien wat communisme doet voor volkeren in het oosten van Europa. En dat was niet bepaald leuk…

   Geliked door 1 persoon

 2. Tja, Je mening geven is één. Andermans mening aanhoren is twee. En dan kún je tot 300 in de herhaling gaan maar dat vind ik nooit zinvol. Oftewel, ik heb nooit zo de behoefte om mijn argumenten te blijven herhalen en of te verdedigen, dát is pas lakker rustig.

  Like

 3. Wat ik jammer vind, is dat mensen niet meer naar elkaar luisteren. Links of rechts, iedereen mag een mening hebben. Maar tegenwoordig wordt er direct gescholden. Ik vind ook niet dat je meningen door je strot geduwd krijgt, daar ben je altijd nog zelf bij.

  Like

  • De ellende is dat mensen soms zo ‘bevlogen’ zijn door hun eigen standpunten dat ze helemaal niet meer in zijn voor een afwijkende mening of feiten die hen niet bevallen. Dat maakt veel discussies lastiger dan ze vroeger wel eens waren. Dat je dan gaat schelden of erger maakt dat veel mensen hun mond gaan houden. Daar doe ik niet aan mee. Want ik heb altijd gelijk….(ik relativeer ietsjes…..)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.