Simpel maar lekker; De Ketting in Emmeloord!

We maakten die dag een soort rondreis in Drenthe en Overijssel en kwamen voor de terugreis naar de hoofdstad terecht in Emmeloord. Het was halverwege september, nog aardig weer en de terrassen daar in het centrum van die polderhoofdstad best gezellig en uitnodigend. Met een kleine trek, maar vooral de behoefte aan een lekker ‘bakkie’ zakten wij neer op een van de op 1,50mtr neergezette tafel/stoel-combi’s van het petit-restaurant De Ketting aan het grote plein dat je in dat centrum van Emmeloord kunt vinden. Aardige ontmoetingsplek voor de lokale bevolking, en de Ketting biedt net als de omringende terrassen een aardig assortiment aan lekkere hapjes tegen betaalbare prijzen. De bediening, een blonde jongedame die er echt zin in had, was plezierig en snel. We bestelden twee op de kaart lekkere hapjes en in de praktijk bleken die de verwachtingen zelfs te overtreffen.

Thee was heet en de keuze aan smaakjes goed, zelfs een door mij altijd gekozen Breakfast-thee in het assortiment. Bijna een wonder tegenwoordig. Opvallend was wel dat men niets deed aan corona-protocollen. Geen naam opgeven, geen ontsmettingsmiddelen, niks! Wel lekker ontspannen. Maar of dat zomaar mocht of mag? Toiletruimte was klein maar netjes, niks op aan te merken. Al moet ik wel wennen aan het feit dat we daardoor mannen en vrouwen door elkaar heen elkaars faciliteiten bieden. Althans dat was tijdens ons bezoek daar zo. De prijzen zijn gematigd bij de Ketting, wat opgeteld zorgt voor een zeer positief beeld. Ik kan deze zaak dan ook echt aanraden als je hier een keer te gast bent. Wij zijn wel eens vaker op doortocht en zetten deze zaak zeker in de agenda. Rapportcijfer: 9.0 en dat laatste puntje missen ze dan alleen maar omdat ik dat protocol een beetje miste….(Beelden: Yellowbird)

8 thoughts on “Simpel maar lekker; De Ketting in Emmeloord!

 1. Het blijft lastig wie zich aan wélke regels houdt. Maar misschien vinden ze daar dat adressen noteren weinig zin heeft als men tóch weinig doet aan het na bellen van contacten bij besmettingen. . Daar blijkt men niet voldoende mensen voor te hebben. Tja, dan heeft noteren ook geen zin.

  Like

  • Ook andere protocollen, elders wel gehandhaafd, werden hier niet strikt gevolgd. Onlangs in Duitsland zagen we hoe strikt men daar om gaat met de regels. Zonder registratie van NAWT-gegevens mag je niet eens naar binnen. Soms zelfs met time-frame…Ondanks dat ging de horeca ook daar dicht. Ik denk dat het ook niet meteen in deze branche zit. Het is iets anders…. horen we vast achteraf nog wel eens…

   Like

   • Klopt, er is deel dat zich niet aan de regels wenst te houden en tóch grote feesten organiseert. Worden ze betrapt krijgen ze een boete, werkt natuurlijk niet. Opsluiten in hun feesthol en na een week testen voor ze eruit mogen, uiteraard zelf betalen voor de maaltijden die ze verstrekt moeten worden , dan weet je zeker dat ze niemand kunnen besmetten en dáár gaat het om.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.