Lekker eten, matige service…

Deze oudere meninggever heeft door de jaren heen diverse soorten eten tot zich genomen. Van Nederlands (logisch) tot Thais, van Indisch tot Tsjechisch. Maar een Indiaas restaurant wist ik altijd wel wat te mijden. Het waarom zat hem toch vooral in de angst dat dit eten wel erg scherp zou zijn voor mijn wat pepergevoelige maag en ingewanden. Dus het was enige tijd terug mijn ‘ontmaagding’ toen ik met de Soester Vriendjes mee ging naar het restaurant Ganesha aan de Amsterdamse Geldersche Kade.

Een aardig ingericht restaurant met zo op het oog een goed gevulde spijskaart waarop de prijzen nog wel meevielen. We zochten en vonden een plekje en bestelden het een en ander. Dat was echt lekker en hoewel kruidig, niet te scherp. Bier en wijn stroomden rijkelijk, hoewel dat laatste door mij wel erg letterlijk werd genomen toen ik bij het zelf opdienen van voedsel uit de vele schalen op tafel (erg krap) mijn glas omstootte en zo mij zelf en de buurman (gelukkig uit ons gezelschap) besmeurde. Meteen viel toen op hoe de bediening hier faalde. Men ondernam niets. Een van de medewerkers wilde nog wel een servetje aanreiken, maar verder bleef het stil. Dat laatste gold zeker niet voor de Indiase muziek. De bron daarvan stond op standje 10 en domineerde toch de sfeer wat. Het toilet bleek akelig te ruiken, al oogde het wel allemaal redelijk schoon. Rioollucht? Het kan in dat centrum van Amsterdam, maar lekker is anders. Opgeteld….je eet hier oprecht heel lekker, het is niet te duur, maar de bediening is echt niet goed genoeg (er lopen genoeg van die lui rond, en ook de taalbarriere is een heftig dingetje). Uitleg over de maaltijden is bij juist dit soort restaurants altijd leuk, maar ontbrak hier volledig. Hetzelfde restaurant kent een zusje in Hilversum en daar was alles beter verzorgd, aldus onze vriendjes, we nemen dat maar mee in het oordeel.. Meer dan een 7-tje komt er niet uit. En dan ben ik nog mild…..(Beelden: Prive)

8 thoughts on “Lekker eten, matige service…

 1. Buiten de restaurants van China town is dit een te mijden uithoek van het Amsterdamse Centrum. Het allooi van de toeristen hier is voor mij een no go area.

  De facetten van de Indiase keuken zijn elders ook te proeven. Al is dit continent te groot om in een keuken te bereiden. Hindu in dit geval gezien de goddelijke naam.

  Ik wens jullie een volgende keer een betere avond toe.

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Opmerkelijk, juist in deze hoek komen veel Aziaten eten. Dus zagen we veel Indiase mensen om ons heen die genoten van de dis. Zagen we ook eerder aan de Zeedijk bij het al eens beschreven Chinese restaurant. Juist daar aten veel Aziaten. Vaak een aanbeveling vanuit de eigen cultuur dat het eten daar goed is. Daarbij kwam dat onze vriendjes in Hilversum hetzelfde restaurant, althans een met dezelfde naam en menukaart, bezochten en zeer tevreden waren. Aanbeveling dus, maar de Amsterdamse aanpak toch een stuk klantonvriendelijker…

   Like

 2. Ik ben doorgaans ook niet zo te porren voor Indiaans eten (ben niet zo kruiderig), al heb ik wel eens lekker gegeten in Utrecht. Geen idee meer hoe het heette, al kan ik me herinneren dat de service daar wel helemaal top was (en de toiletten ook).

  Like

  • Het eten was echt lekker, en ik zoek veelal de minst pittige gerechten uit. Maar voor service ben ik vanuit mijn beroepsdeformatie enorm gevoelig. Gastvrouw/heerschap maakt onderdeel uit van de ervaring. En dat is voor sommigen in de horeca nog best een dingetje…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.