Afkeer van links…en leugens..

Er is mij wel eens gevraagd hoe het toch komt dat ik zo’n afkeer voel van het hedendaagse links of wat daar in de politieke arena anno 2021 voor door moet gaan.

Nou, dat is simpel. Rutte mag dan de naam hebben, links liegt alles aan elkaar en doet dat consequent. Daarbij ben ik de moord op Fortuyn nog niet vergeten, noch het wegstoppen van die op Theo van Gogh door een fanatieke moslim. Maar vooral dat verzwijgen van waarheden rond het thema immigratie en multiculturele zaken die we echt als nadelen mogen zien. Dat Woke-denken is me er ook zo een. Het krankzinnige veranderen van onze geschiedenis om maar aardig gevonden te worden in extremistische kring, de anti-Israel-houding, de consequente klimaathysterie en vooral het weghouden van juiste cijfers in dat kader.

Zodra het (zoals dit jaar) koeler is dan normaal noemt de linkse lobby dat ‘invloed van het weer’, is het te warm ziet men direct een bewijs in de theorie rond het opwarmende klimaat. Feiten en cijfers gaan in de prullenbak. De uitbraak van een vulkaan op La Palma, een eiland voor de Afrikaanse kust in september was volgens sommige van die malloten ‘de invloed van het klimaat’ terwijl het juist andersom was. De uitstoot bereikte ook onze streken in een paar dagen, maar werd verzwegen omdat het niet door mensen was veroorzaakt…. Ja zo lust ik er nog wel wat. Cijfers worden weggepoetst of bestreden als ze van bewezen neutrale bron stammen.

Maar alles uit eigen kring (zoals die extremistische Urgenda-club) ziet men als waarheid waarop beleid moet worden gebouwd. 8% van de wereldwijde uitstoot aan vieze gassen en stoffen komt uit de gehele EU, Frenske Timmermans leverde deze cijfers zelf aan, hij wil meer dan 1,5 biljoen Euro’s gaan besteden om ons leven totaal om te gooien en die uitstoot te wijzigen. Kost ons als burgers per persoon tienduizenden euro’s aan al dan niet te lenen kapitaal om zo voor NL een besparing van 0,05% te bereiken. Alleen al 25 grote Chinese steden stoten 30% van de vuiligheid in de wereld uit. Niemand wil het daarover hebben, want communistisch daar, dus verwante partij. Men ziet de grote bosbranden in de wereld als gevolg van de klimaatveranderingen terwijl er links en rechts mensen werden gearresteerd die deze branden gewoon stichten.

Ook onlangs in Californie, waar een klimaatgekkie dat deed om zo aandacht te vragen voor dat klimaat. Hoe gek willen we het hebben?? Links ziet ons graag in elektrische auto’s rijden. Want beter voor het klimaat. Maar dat voor de grondstoffen van alle witte-katbatterijen die er in moeten worden gebouwd slavenarbeid nodig is, blijkt dan ineens geen probleem. Net zo min als het feit dat de meeste stroom voor die dingen gewoon wordt opgewekt door vuile centrales. Dan wel door kernreactoren, waar men dan in wezen weer tegen is. Maar ja, dat doel he?! Leugens, leugens, leugens. Feiten verdraaien, van elke immigrant een vluchteling maken en dan een paspoort geven waarmee die vluchteling (..) dan weer naar zijn/haar eigen thuisland kan reizen voor de vakantie. Ik liep hier dus even op leeg. Ik was boos, gefrustreerd door die vreselijke stromingen die ons chanteren en afpersen. Met links komt het wat mij betreft nooit meer goed. Echt socialisme (waar ook ik ooit in geloofde) bestaat niet meer. De arbeider ingeruild voor de grachtengordelbewoners en bureau-deskundigen. Kortom…nooit meer op stemmen! Of je moet een hekel aan jezelf als Nederlander hebben. En de landen die nog steeds zuchten onder links bewind mijn bewijs voor het gelijk…. Linksliegt!! En daarmee moet u het doen! U wilt me wel vergeven…. (beelden: archief/internet)

20 thoughts on “Afkeer van links…en leugens..

 1. Wat een prachtige tirade!

  Waarbij ik mijn twijfels heb of zo’n tirade jou echt oplucht.

  En nee, vandaag krijg je op deze blogpost geen weerwoord.
  Tenslotte is dit jouw blog voor en met jouw mening.

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Mijn meningblog is inderdaad baserend op wat ik van die wereld om ons heen vind en ook wat ik observeer aan verdraaide feiten en meningen van anderen. Met name de linkse politiek van 2021 vind ik vreselijk. Zal wel komen omdat ik echt onrecht (vrouwenonderdrukking is er daar een van) niet zie worden aangepakt maar verzwegen. Het is geen tirade overigens maar een kleine opsomming van wat niet deugt aan die linker kant van het politieke spectrum. Waarbij we niet moeten vergeten dat ook uit peilingen blijkt dat NL in principe overwegend midden-rechts stemt of kiest. En links haar stem vooral via de door haar ingenomen #MSM oreert alsof het andersom is. Namaaklinks noem ik het maar…

   Like

 2. Ja hoor, ik vergeef het je natuurlijk. Ik ben soms nét zo gefrustreerd al wil nou ook weer niet de s huld en de leugens alleen bij links neerleggen. Het is vaak meer “alles dat niet past in de eigen bewering negeren”. Vooral ook alleen slecht nieuws melden en vooral geen goed nieuws. Vroeger hadden ministers verstand van zaken oven “hun portefeuille”, hadden ze in gewerkt of voor doorgeleerd. Nu doen ze meestal niet meer dan zoeken naar, en citeren van berichten en/of mensen die “in hun straatje praten”. Het “stemvolk” mag dan weer juist géén slechte berichten aandragen maar op de blauwe ogen van politici geloven dat zij alles het beste weten. Ministers aanstellen die al eens een bedrijf tot een puinhoop degradeerde en het hem nog eens een dunnetjes over laten doen als minister.

  Like

  • De meeste ministers zijn idd geen vakmensen maar komen voort uit de politieke of ambtelijke kanalen waardoor ze op enig moment boven komen drijven t.b.v. voortzetting van hun carriere. Veelal zie je ze nadat ze geen minister meer zijn ook niet gaan naar commerciele bedrijven maar naar (vage) overheidsorganen waar ze alsnog dat doen waar ze goed in zijn, lobbyen bij diezelfde kringen waar ze eerder zelfs dienst van uitmaakten. Tineke Netelenbos is een voorbeeld, Loek Hermans, Paul Rosenmoller. Daarbij maakt de politieke kleur niet eens veel uit. Men zoekt in die carriere het salaris en de status die past bij hun ‘harde werken voor het land of de partij’. Opvallend, veel van die linkse lieden wonen daarnaast in kasten van huizen en gedragen zich als zij die men voorheen zgn. aanpakte…

   Like

   • Politici van de SP geven eerst al hun inkomsten aan de landelijke partijkas.
    Waarna zij een kleine vergoeding ontvangen van de penningmeester.

    SP-politici en leden zijn naast hun normale werk altijd bereikbaar en zichtbaar in de wijk.

    Zo zijn er altijd uitzonderingen op een te algemene regel.

    Vriendelijke groet,

    Like

   • Jouw blogposts en reacties weerspiegelen vooral een meer extreme mix van het gedachtegoed van FvD en de PVV.
    Die Sympathie met sommige idealen van de SP heb ik, ook tussen de regels doorlezend, nog nooit bij jou kunnen ontdekken …..

    Waarbij ik eenieder graag een eigen mening lees of hoor.
    En ik daar zoveel mogelijk respect voor heb.
    Maar dat ik daar soms wel heel veel moeite voor moet doen.

    Vriendelijke groet,

    Like

   • De neiging bij extreem-links om alles wat niet bevalt op een hoop te gooien en onder te brengen bij het rechts-populisme zet duidelijk neer wat er mis is in linkse kring. Men is zo blind voor de eigen fouten dat men niet meer tegen anders denkenden kan en die dan maar demoniseert. Mijn stemgedrag (want dat is even wennen voor links, namelijk democratisch recht) is na de moorden op Fortuyn en VanGogh sterk veranderd. Omdat links liever thee dronk in de moskee dan te benoemen waar het krankzinnige gemoord vandaan kwam op het vrije woord. En omdat ik zag dat links-extremisme niet schroomde een voor hen abjecte politicus af te schieten. En dan zie ik ook hoe men een man die wellicht confrontaties aangaat met door links omarmde begrippen als massa-immigratie en islam, 17 jaar lang laat bedreigen! Zonder daar iets aan te willen doen. IK observeer, ik zie wat er gebeurt en geef mijn mening. En ja hoor, daar is de analyse. Alleen volkomen verkeerd en uit de lucht gegrepen. Het waarom zit hem in het feit dat jij zelf gaat voor alles waar ook de SP en indertijd zelfs de CPN voor waarschuwden….

    Like

   • Mijn CPN-geschiedenis is divers.
    Marcus Bakker die in het Kolpinghuis te Nijmegen spreekt voor een auto voor elke arbeider.
    Daarna diverse vergaderingen op Hoogte Kadijk het toenmalige hoofdkwartier van de CPN.
    Met strijk en zet hetzelfde verhaal tijdens de fietstocht van de Bijlmermeer naar dat hoofdkwartier.

    “De ophaalbruggen aan beide zijden ter verdediging tegen de Duitsers in de Tweede Wereld Oorlog.”

    Mijn geschiedenis met de SP is een stuk kleiner. Al heb ik wel enige tijd in Oss gewoond. Waarbij ik af en toe geborreld heb met SP-kaderleden.

    PS: een theedrinker ben ik niet. Ik loop op koffie.

    Vriendelijke groet,

    Like

   • Omwille van de gezondheid drink ik wel thee, maar niet in de moskee na een moord op iemand van het vrije woord. Marcus Bakker vond ik zelf een voorbeeld van een goede communist. Woonde altijd relatief bescheiden in Zaandam en niet zoals je bij veel linkse lieden van nu ziet in luxe villa’s en maatpak dan wel Tesla. In mijn vorige woonstek was ik de SP zeer welgevallig. Omdat die mensen nog echt werkten voor de minder bedeelden en armen. Dat spreekt me toch meer aan dan holle frasen en alleen maar ‘nee’ zeggen tegen elk redelijk voorstel van anderen…Maar ja, de arbeider is ook ingewisseld vrees ik. Hoewel men ooit in Rotterdam de gevolgen van de immigratie wel degelijk op de agenda zette….

    Like

 3. Je hebt het recht je gal te spuwen vrije meningsuiting en zo. Ben het niet met alles eens maar die accu’s ja idd laten ze eerst maar eens zorgen dat die hergebruikt kunnen worden. Raad mensen dan lpg aan dat is een restproduct! Ik heb een tijd met asielzoekers gewerkt en dan herken je ook het kaf van het koren wel. Maar ook als het een echte vluchteling is, onderzoek van een aantal jaar terug heeft bewezen dat het gros na 12 jaar nog niet genoeg werk heeft om uit de uitkering te komen. Daarom pleit ik voor een fatsoenlijke opvang van echte vluchtelingen een groot kamp met goede huizen moskee kerk bioscoop scholen, maar geen mogelijkheid tot toegang in Nederland. Wel toegang tot opleiding, bijscholing etc maar wel terug zodra het veilig is.

  Like

  • IK maak op het punt van asielzoekers altijd het onderscheid tussen de echte vluchteling die echt wordt vervolgd en de namaak-immigrant die alleen maar komt voor het betere leven hier, een verhaal ophangt en voorlopig na verkrijgen Nederlandse Paspoort huis en zo meer, gewoon terug gaat naar het land van herkomst op familiebezoek en meer. Ook illegalen zie je hetzelfde doen. Daarbij is ook van belang dat het asiel altijd moet worden aangevraagd in het eerste veilige land dat men binnenkomst na aankomst uit zo’n emigratieland. Dus is dat Spanje, dan niet doorreizen naar Nederland. Is dat Polen (houdt de grenzen dicht voor islamitische immigranten) dan daar en niet D of NL. Die leugen moeten we maar eens doorprikken. Wat de accu’s betreft, ooit komen er vast platte en wel presterende batterijen beschikbaar die niet zo afhankelijke zijn van dezelfde klassieke delfstoffen die door links nu worden aangeduid als fossiel. Ook daar is de leugen regerend…

   Like

 4. adem rustig in, adem rustig uit. Ok u kunt de wereld niet veranderen, hoogstens een beetje bijsturen… O.T we hebben inderdaad een aantal grote uitdagingen in Nederland die aandacht behoeven van kundige mensen. Helaas zitten die niet op de juiste plek. We hebben een clubje mensen die het beleid van de vrije markt met pappen en nathouden aan de gang proberen te houden. Helaas word er niet geluisterd naar de alternatieven. De polarisatie van de maatschappij wordt met volle kracht juist aangewakkerd. De eerste resultaten beginnen we nu te zien, de avond rellen. Ik keur ze niet goed, maar begrijp ze wel en voorzie dat het nog wel verder uit de hand gaat lopen… Met de steeds kostbaardere woningmarkt ( ruimte is schaars en kan maar 1x verkocht / verhuurd worden) is het wachtten dat de krakers weer gaan verschijnen. Met de milieu maatregelen gebeurt hetzelfde. Ik wil best wel en probeer ook mijn best te doen maar ik moet ook aan het milieu van mijn portemonnee denken. Als ik lees dat de supermarkten niet de enorme hoeveelheid plastic wil verminderen, heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Ik rij zelf in een wat oudere auto ( 49 jaar) tot voor kort 30.000 km per jaar ( veel woon -werk verkeer) , sinds kort fiets ik naar mijn nieuwe baan. Mijn vrouw rijd in de familie auto uit 2004. Voor een elektrische auto hebben wij geen geld en wat nu hip is, is over 3 jaar alweer uit. De elektronica industrie is een nog grotere vervuiler dan Tata Steel. Ach als de norm / stof niet in je vergunning staat mag je die onbeperkt lozen, ook als die levens gevaarlijk is.
  Diegene die betaalt, bepaald. Net als dat er niet meer over zwarte piet gepraat mag worden. Over mensenrechten zullen we het helemaal maar niet hebben. Er wordt driftig gebouw aan een hoge schutting om de E.U.S.S.R zodat ongenode gasten buiten blijven. Het delen van kennis om hulpbehoevende landen / mensen wordt alleen nog gedaan voor commerciële doeleinden of voor sociale media ( kijk mij eens hoe goed ik ben…) De internet filters werken stilzwijgend het andere geluid van de sociale media lijn

  Like

  • Ik ben altijd rustig hoor. De tijden van demonstraties tegen kernwapens en zo meer liggen achter me. Maar ik reageer wel op de linkse leugens die maar doorwoekeren en hele sectoren kapot maken maar aan de andere kant werkloosheid en verpaupering in de hand werken. Iets waar ik met mijn oud-sociale hart niet goed mee kan leven. Links is niet meer voor de arbeider, het is gekaapt door de klimaat-extremist met maling aan wat dingen kosten, maar wel een doel nastrevend dat onhaalbaar en onbetaalbaar is. Waar men aan de ene kant mekkert over het milieu, maar aan de andere kant bomen kapt en verbrandt in 40 keer meer vervuilende ovens dan de bekende en altijd aangewezen kolengascentrales. Ik heb een afkeer van namaak-socialisme zoals dat van Timmermans. Of het links populisme van Kaag en Klaver. Leugenaars voor de buhne, maar ook neerkijkend op het gewone volk. En dat er een muur om Europa heen staat is een utopie. De buitengrenzen lek als een mandje. Dat bij toeval de Polen en Hongaren de deuren dicht houden heeft men hun historie te maken. Bestudeer die en zie waarom men dit doet. Men heeft te maken gehad met zoveel overheersing, ook door de Ottomanen met hun islamitische wreedheid, dat men nu een grens sluit die anders zou zorgen voor veel ellende in onze streken. Brussel is een tandenloze tijger, die alleen haar eigen inwoners het vel over de neus trekt. Of men nu rijk is of arm…..

   Like

 5. Je mag natuurlijk je mening geven zo vaak en zo vinnig als je wilt, je volste recht. Het komt van diep, merk ik, maar dat wisten we al. Ook dat je je heel goed en duidelijk kan uiten, chapeau hoor..
  Hier laat ik het bij want al ben ik niet een uitgesproken linkse, toch ben ik het met teveel dingen oneens. Ik lees andere dingen, interpreteer ze anders. That’s it.
  Ik discussieer niet graag op het net, bovendien zou het een oeverloze discussie worden.
  No hard feelings?

  Like

 6. Ga zo voort. Dit soort kritische geluiden hoor ik veel te weinig. Waar ik kan reageer ik waar mogelijk zelf ook op het ingeslepen gedrag om alles wat onvermijdelijk lijkt dan ook maar als goed te bestempelen.

  Like

  • Ik ben het soms spuugzat dat de meerderheid moet luisteren naar al die stemmen van minderheden die er vooral op uit lijken te zijn dat wat de meerderheid opbouwde af te breken en te vervangen door verpaupering en illegaliteit…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.