Over Wifi en een regendouche…

Ik weet nog goed dat wij vroeger als we een reisje maakten altijd letten op de luxe van een hotel. Mijn moeder was van die dingen. Thuis werd er een jaar lang gesappeld voor een redelijk inkomen en als ze dan een paar dagen vrij was moest er iets van luxe zweven rond die vakanties. Meestal in het Limburgse land waar ze zo gek op was en waarmee ze ons, als kinderen, ook besmette. Maar dat gold ook voor de hotels. Er moest een goede kamer zijn, met een bad faciliteit die beter was dan thuis, een restaurant dat in staat was een paar meer dan acceptabele maaltijden te verzorgen waarbij het ontbijt een feest moest zijn. Toen ik zelf op een leeftijd kwam dat ik reisjes ging maken was de vereiste voor de logeerplek min of meer gelijk. En nog steeds! Ik ben niet van de magere armoede. Een kamer moet ruim zijn, schoon, voldoen aan de laatste criteria en er moet als het even kan een bad in zitten.

Tv is leuk en als er ook nog iets van uitzicht bij zit vind ik dat wel een plus. Dat er een ontbijt wordt geserveerd dat je als overdadig mag beschouwen is een normale verwachting. Ik betaal ervoor dus wil dat dan ook geserveerd krijgen. Toch iets dat in de genen is meegegeven. Nieuw op het verlanglijstje, gratis en goede Wifi op de kamer of tenminste in het hotel. We maakten een paar maal mee in de afgelopen jaren dat die Wifi lastig te vinden was of tegen betaling voor een beperkt aantal MB’s. Een afrader van jewelste. Kom ik echt niet meer terug. En ik ben niet de enige zo blijkt uit een recent onderzoek door het vakblad ‘Zakenreis’. Welke voorzieningen wilt u op uw kamer zien was de vraag en het antwoord verbaasde me niet.

Veilig Wifi staat helemaal bovenaan bij 70% van alle reizigers en dan ook nog een van de beveiligde soort. Dat geeft wel aan dat de moderne reiziger heel anders onderweg is dan de vroegere. Daarnaast wil men ook een comfortabel bed (80%), een goed uitzicht telt ook mee. Dat een kwart van al die deelnemers aan het onderzoek een regendouche wil snap ik nog wel. Het laatste hotel dat wij benutten, afgelopen maart, had zo’n ding en ik moet zeggen, zalig! Als er dan geen bad is, dan liefst wel zo’n douche die zorgt voor een groot comfortgevoel. Onze eisen veranderen, hotels passen zich aan. Zelfs budgetketens als Fletcher doen aan upgrading. Die ervaring met zo’n hotel van die keten in Limburg ruil ik graag in voor een veel betere in het Brabantse land, waar bleek dat men bij Fletcher goed snapt hoe de eisen zijn veranderd. Comfort is alles en daar behoort dat Wifi gebruik net zo bij als een goede badkamer met alle luxe. Al was het maar omdat we thuis ook zo verwend zijn geraakt. Al moet ik dat bad nog eens bouwen. Met ingebouwde Wifi wellicht….

9 thoughts on “Over Wifi en een regendouche…

 1. Hotels bezoek ik zelden, vakanties brachten we de laatste laren in appartementen door, daar hadden we tenminste een soort ‘thuis’ in de avonden en goede accommodatie. Vaatwasser, badkamer, terrasje e.d..

  De paar keer dat we in hotels logeerden stelden we prijs op comfort, luxe was minder aan de orde en wifi was er nog bijna niet. Een douche voldeed. Maar een uitgebreid ontbijt verwachtten we wèl.

  Like

 2. Ik kan me wel vinden in jouw eisenpakket. Hoewel ik me prima kán behelpen als dat echt nodig is ga ik toch voor comfort als regel. Gewoon minimaal wat ik thuis ook gewend ben en dat is dus wél een bad, TV en Wifi. Het ontbijt mag dan weer niét zoals thuis, dáár wil ik graag net als jij de keuze hebben in al die dingen die thuis nou eenmaal niét allemaal tegelijk op tafel staan.

  Like

 3. Ik had een regendouche in mijn 5-sterrenhotel in Mumbai 🙂 Maar dat is echt geen minimumeis voor mij. Een normaal functionerende badkamer, een goed bed in een rustige en voldoend koele kamer en een goed ontbijt en inderdaad gratis wifi is alles wat ik wil. Even buiten Cambridge langs de snelweg in 2010 moest ik eens 67 euro voor een nacht betalen ZONDER gratis wifi (dat kostte nog 7 euro extra voor een uur!), na in vijf motels in de VS verbleven te hebben voor minder dan dat mèt gratis wifi.

  Het ontbijt was geweldig in dat Hyatt te Mumbai, trouwens 😀 des te groter het contrast met de ongelooflijke armoede die ik zag op weg naar kantoor elke dag 😦

  Like

 4. Kamperen is echt een no-no, tenzij het in een bijzonder natuurgebied en niet op een camping zou zijn, dat zou ik wel weer bijzonder vinden voor een keer. Het is vooral de camping die me tegenstaat 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.