Ik erger mij zelden……maar stoor me des te meer..

Over het algemeen kan ik me gek ergeren aan die wonderlijke mensen in de politiek die van alles en nog wat oreren, veelal zonder feitelijke onderbouwing. Het zal wel bekend zijn bij de lezers die me al die jaren volg(d)en. Ik zal tot vervelens toe wijzen op die fouten, omdat het populisme zich nu eenmaal niet beperkt tot mensen aan de rechterkant van het politieke spectrum, maar ook over links van alles wordt georeerd wat bewezen onwaar is. Maar in het dagelijks leven van alle dag erger (of stoor) ik me minder aan andere mensen. Nou ja…behalve als je op beurzen of tentoonstellingen rondloopt. Het gedrag van mensen is dan van een ongekende idioterie. Men sloft, schiet links of rechtsaf zonder na te denken en nog erger blijft plotseling stokstijf staan om iets na te kijken op de smartphone. Resultaat…opstopping en waar het extreem druk is een kettingbotsing. Nu is dat niet zo erg als je achterop een mooie dame botst die zelf oorzaak is van die botsing, maar voor je het weet heb je weer met #Me2 activisten van doen omdat bepaalde onderdelen van het fysiek elkaar raakten.

Ik zou dus willen pleiten voor gebruik van richtingaanwijzers en stoplichten voor lopende mensen. En ook voor een wandelbewijs als het mensen betreft die zo nodig een of andere boodschappentrolley mee sleuren om alle gratis zaken die ze onderweg oppikken in mee te nemen. Blauwe schenen zijn nog het minste gevolg van totaal ontbrekende stuurmanskunsten van dit soort types. Maar ook op straat kom je dit gedrag tegen hoor. Men loopt zonder plan, als het kan dwars tegen de looprichting in, steekt over waar het niet kan, blijft plotsklaps staan en ook daarbij is vaak die smartphone reden of oorzaak. Moet je eens in het centrum van onze mooie stad gaan wandelen wat wij zo vaak doen. Toeristen zijn daar compleet van de wereld soms en schijnen elke vorm van normaal denken te ontberen zodra ze weer een grachtje zien of een of ander historisch pand.

Ook dan wringen anderen zich door de mensenstromen heen of moeten verplicht wachten tot de veelal in groepen lopende toeristen zich weer in beweging zetten. Met name Italianen en Spanjaarden vertonen dit gedrag. En dat doen ze niet alleen in Amsterdam hoor. Overal waar je komt zijn het altijd dezelfde. Daarbij ook nog eens i.p.v. die trolleys rolkoffers meezeulend alsof die dingen niet breed of zwaar kunnen zijn. Je bent van harte welkom hier (of daar) maar leer sturen! Japanners en Koreanen zijn veel netter op dit punt. Erg aardige lieden. Net als Chinezen, al ben ik wel eens in een groep terechtgekomen die me omsloot als een handschoen, toen zij massaal besloten uit een bus te stappen en de gids te volgen. Wat ik niet was! Maar dat was een uitzondering. Hoe dan ook, ergeren of storen doe ik me zelden zoals u allemaal kunt lezen. Maar ben ik daarin de enige en zijn onder mijn lezers wel mopperpotten te vinden die zich enorm kunnen ergeren aan…….ja wat eigenlijk??

10 thoughts on “Ik erger mij zelden……maar stoor me des te meer..

  1. Ik hoorde iets over een studentenactie.
    Gecontroleerd werden de rolkoffer toeristen in een rij meegenomen van het Amsterdam CS naar de Dam. Niemand had over last, het liep gesmeerd.
    Alleen de toeristenwinkels aan het Damrak klaagde over hun omzet …

    Vriendelijke groet,

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik loop niet meer door die stad, fietsen is er ook een hel maar zie ik nog als ene uitdaging. Was er vorig jaar met m’n stiefvader maar wat een ellende met al dat volk wat precies de andere kant op wil. Ik had de laatste keer in AMsterdam een ov-fiets (wat op zich een wonder is) maar de remmen waren niet fantastisch lijkt gevaarlijk maar neem van mij aan dat de bel zijn dienst heeft bewezen. Ik zou er voor geen goud willen wonen met die drukte maar zittend op een bankje met een knabbeltje en wat drinken kan ik het wel aanzien.

    Like

  3. Ik kom niet zo vaak op de plekken die je beschrijft in je blogpost. Het is bij mij meer achter het stuur van mijn auto dat ik moeite heb met het gedrag van medeburgers: bumperkleven, agressie in het verkeer, geen richting aangeven, zonder in de spiegel te kijken van richting veranderen en meer. Het is altijd weer een wonder als je heelhuids thuiskomt, zonder deuken of krassen op je auto.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.